Népszavazás

2023.03.16. 15:52

100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánl a Momentum az egrieknek

A Momentum helyi szervezete szerint valaki vagy valakik aktívan dolgoznak azért, hogy minél kevesebben írják alá az elkerülőről tartandó népszavazási kezdeményezést.

Sz. M. L.

Lőcsei Lajos, a Momentum Országgyűlési Képviselője és Jánosi Zoltán, a Momentum Egri szervezetének elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Javában gyűjtjük az aláírásokat az Egert elkerülő útról tartandó népszavazáshoz. Örömmel látjuk, hogy sokakat érdekel ez az ügy, végre nem passzívak az emberek. Ugyanakkor már több incidens is történt – mondta sajtótájékoztatón Jánosi Zoltán a Momentum egri elnöke csütörtökön a forgalmas Kistályai úton.

–  Egyfelől múlt héten megtámadta egyik önkéntesünket a Dobó téren egy agresszív férfi, a rendőrségnek kellett a helyszínre jönnie. Másrészt pedig rengeteg embertől hallottuk, hogy telefonon hívják őket ismeretlenek és az elkerülőről kérdezik. Majd azt hangsúlyozzák nekik, hogy mivel már elmondták a véleményüket telefonon, nem kell aláírni a népszavazási kezdeményezést. Felháborító, hogy így próbálják megvezetni az egrieket, főként az időseket – emelte ki Jánosi Zoltán.

– Ez nagyon aljas cselekedet éppen ezért a Momentum 100 ezer forintot ajánl fel annak, aki a telefonáló ellen bizonyítékkal szolgál. Fél úton jár a népszavazási kezdeményezés, már látjuk, kik azok kiállnak az egriek mellett. Mindenkit arra biztatok, hogy írja alá a kezdeményezést. A Momentum pultja minden nap megtalálható a Dobó téren. Önkénteseink pedig felkeresik az egrieket – mondta Lőcsei Lajos a Momentum országgyűlési képviselője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában