Szeméttenger

2023.03.24. 08:30

30 tonna szemetet vittek el a Szalából, és ez még csak a kezdet

Egy részét elszállították. Oroján Sándor azt kérdezi, mi tartott eddig.

Sz. M. L.

Óriási halmokban áll a szemét Eger ezen területén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri önkormányzat kérésére a Városgondozás Eger Kft. munkatársai a szerdán megkezdték a Szala városrész takarítását Mirkóczki Ádám polgármester beszámolója szerint.

Tájékoztatása szerint egy nap alatt 90 köbméter, közel 30 tonna illegális hulladékot szállítottak el, de ezzel természetesen nem ért véget a munka, folytatják a takarítást. A polgármester Facebook posztjában Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) képviselőt is megszólította.

– A körzet képviselője, Oroján Sándor fittyet hányva vállalt feladatára, a lakók elmondása szerint meg sem közelíti a városrészt, ezért nyilván fogalma sincs róla, hogyan néz az ki! Ha pedig mégis tisztában van vele, nem kellene tennie valamit? – írta. Mondatai megihlették Oroján Sándort is.

– Hetek óta probléma a szeméttenger a körzetem szegregátumában, a Verőszalában. Nagy csinnadrattával, engem, mint a körzet képviselőjét gyalázó nyilatkozatok közepette kivonult a polgármester és alpolgármestere a területre, az általuk kézivezérelt Városgondozás pedig megkezdte végre a munkáját. Joggal kérdezheti bárki, hogy mi tartott eddig, miért kell a Városgondozás hetekig tartó tétlenségéért engem okolni, miért kell azzal vádolni, hogy nem foglalkozom a Szalával (miközben múlt héten kezdeményeztem a Szalában lévő Jelenlét Ház támogatását, miután a polgármesterék bezárták a másik közösségi házat), vagy miért kell egy rutintakarításhoz képviselői, polgármesteri közbenjárás ahelyett, hogy a lakossági bejelentések sora elegendő lenne a munka elvégzéséhez. Ha az én gyalázásom szükséges nekik a munkájuk elvégzéséhez, ám legyen. Örüljünk legalább annak, hogy a polgármester a Szalába vezényelte a Városgondozás dolgozóit és nem Feldebrőre fát kivágni – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában