Grafológia

2023.03.22. 10:38

A bűncselekmények felderítésében is segíthet - a grafológiával ismerkedtek a vámosgyörkiek

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársa mutatta be a kézírás elemzésének tudományát a vámosgyörkieket.

Sz. Sz. I.

Pádár-Deák Krisztina (középen) a résztvevők kézírását elemzi

Forrás: Vámosgyörki közösségi ház

A grafológia rejtelmeibe vezette be pénteken Pádár-Deák Krisztina, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársa a vámosgyörki könyvtárba látogatókat, tájékoztatta portálunkat Balogné Ványi Diána művelődésszervező, a közösségi ház vezetője. Mint mondta, az előadáson résztvevők megtudhatták, hogy az emberek különböző személyisége az írásukban is tükröződik. Filozófusok és írók már az ókorban rájöttek, hogy a különböző írásmódból lehet következtetni az emberi személyiségre. Az 1800-as években még csak úri szalonokban volt divat szórakozásból elemezgetni az írásokat, találgatni, hogyan tükröződik vissza azokban a lélek.

– Pádár-Deák Krisztina arról is beszélt, milyen módszerekkel vizsgálható egy kézírás. Az írott betűk iránya, formája és dőlése sok-sok más grafológiai jellel együtt információt szolgáltat rólunk. Szó esett arról is, hogy napjainkban a grafológiát a bűncselekmények felderítésében, a párkapcsolatok elemzésében, sőt munkahelyeken is használják a munkaerő kiválasztásánál, de a pályaválasztásnál is. Létezik kriminalisztikai grafológia is: bűncselekmények feltárásánál a kézírás alapján végeznek hazugságvizsgálatot – részletezte az elhangzottakat Balogné Ványi Diána.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában