Problémák

2023.03.17. 20:04

A fiatalokat kérdezi Egerben is a Mi Hazánk

Országos kampányt indít a Mi Hazánk Ifjai, a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezete.

Sz.M.L.

Turán István, a Mi Hazánk Mozgalom Egri Szervezetének tagja (balról), Bábel Ildikó, a Mi Hazánk Mozgalom Egri Szervezetének tagja és Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Bábel Ildikó, a Mi Hazánk korábbi képviselőjelöltje pénteken sajtótájékoztatón elmondta, a kampány részekért egri kitelepüléseken is olyan témákban kérdezik a helyi fiatalokat mint a fiatalok kivándorlása, az oktatás színvonalának növelése, az iskolai erőszak, illetve a magas albérlet árak.

– Szeretnék, hogy a fiatalok ne féljenek elmondani a véleményüket. Szombaton a piacon várjuk őket reggel. Tervezzük az Eszterházy térre, az A, B és C épület elé is a kitelepülést – mondta.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke kiemelte, habár a 18-30 éves korosztály nem a legaktívabb szavazóbázis, de fontos a fiatalok véleménye. Szeretnék ha továbbra is mellettük lenne az ifjúság – emelte ki.

– Aktív, tenni akaró és gondolkodni képes közösséget szeretnénk kovácsolni. Ha egyezik, ha különbözik is a gondolkodásmódunk szeretnénk megtudni mit akar az ifjúság, hogy a parlamenti frakció megkérdezze a parlamentben  – emelte ki Turán István tag.

Bábel Ildikó kérdésünkre elmondta, tapasztalatai szerint az egri egyetemisták például hiányolnak egy közösségi teret. Nehéz nekik megfizethető, normális küllemű albérletet találni és aa kollégium állapotát is kifogásolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában