Együttérzés

2023.03.19. 17:30

A menekült családok életébe vittek fényt a tarnaleleszi diákok

A napokban a helyi diákokból verbuválódott taranaleleszi Vándorland együttes lepte meg az Egerben átmenetileg otthonra talált ukrajnai menekült családokat egy kedves műsorral. Dömök László, a tehetéges gyermekek felkészítő tanára egy szívet melengető összeállítást is közzétett a felkészülésről és az együttlét öröméről.

B. K.

A gyerekek láthatóan jól érezték magukat

Forrás: Pont Önkéntes Kis Bocs/Facebook

Dömök László portálunk érdeklődésére elmondta, a kis csapat neve Vándorland. Jelenleg az együttes egyik énekese a péterkei szakiskola tanulója, a másik még általános iskolás ugyancsak Pétervásárán.  A csoportot jelenleg nyolc fő alkotja, főként tarnaleleszi és bükkszenterzsébeti tanulók.

Még december elején kérte meg a lelkes zenész csapatot Kovácsné Zay Beáta, a leleszi könyvtár vezetője, hogy a Kis Bocs egyesület közreműködésével és támogatásával adjanak egy kis műsort az egri Sas úton elszállásolt ukrán menekült családoknak. 

- Januárban kezdtünk el készülni a fellépésre, aztán egymást érték a próbák, külön tánc, külön zene, míg végül beért a produkció. Az utolsó héten már mindenki beletette szívét. A tarnaleleszi hivatal segítségével jutottunk el a helyszínre, ahol nagyon jól éreztük magukat. Köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a szívmelengető találkozást! Az ukrán gyerekekkel mobilos fordítón keresztül beszélgettünk. Felejthetetlen élményben volt részünk - mesélt közös élményeikről Dömök László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában