Suttogó után

2023.03.11. 19:04

A Szalaparton takarítottak, hamarosan a családokért és a békéért mondanak rózsafüzért a fertálymesterek

Az egykori Gyermekvárosban, a jelenlegi szalaparti Harmónia Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Heves Vármegye területén végzett takarítási munkálatokat az egri fertálymesteri testület szombaton délelőtt. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan az udvart és az épületek környékét tették rendbe, hogy az intézmény lakóinak életét szebbé tegyék.

S. S.

Rendszeresnek mondható ez az akciójuk

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Reggel 9 órakor, meglehetősen szeles időben kezdődtek a munkálatok az Harmónia Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Heves Vármegye területén. Várkonyi György Olivér, az egri fertálymesteri testület főkapitánya portálunknak elmondta: ilyenkor, kora tavasszal mindig kijönnek, kicsit rendet csinálni a Gyerekvárosba. Négy olyan udvar egység van, amit ki kell tisztítani, főleg a lehullott levelektől, elszáradt gallyaktól.

Fertálymesterek segítettek
Kerti munkákban is segítkeztek a fertálymesterek 
Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– Ez alkalmakkor a bokrokat, rózsákat, virágokat szoktuk megmetszeni, illetve a hátsó nagy szabad téren is van egy elég nagy sövényszerűség, amit megigazítunk – sorolta a főkapitány.

Közlése szerint a Covid járvány miatt tartottak egy kis szünetet, egyébként már rendszeresnek mondható ez az akciójuk. Annak kifejezetten örült, hogy ezen a március 11-i szombaton több, mint 30 fertálymester jött ki. Ilyenkor egy kicsit főznek is, hogy a munka után nehogy éhesen maradjanak az itt dolgozók.

Várkonyi György elmondta azt is, hogy előző nap, pénteken volt az első nagy suttogójuk, jövő héten március 15-ét ünneplik, 24-én pedig ismételten rózsafüzért mondanak a Dobó téren a családokért és a békéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában