Fejlesztés

2023.03.22. 12:15

A szennyvízhálózat mára kiépült Mezőszemerén

Jakab Gábortól, a falu polgármesterétől a négy községet – Mezőtárkány, Mezőszemere, Egerfarmos és Egerlövő – érintő szennyvízcsatorna-beruházásról érdeklődtünk.

S. S.

Jakab Gábor, Mezőszemere polgármestere

Forrás: HMH

Kiderült, a beruházás a befejezéséhez közeledik: a hálózat és az átemelők elkészültek, ezen a héten a kivitelező készre jelenti a víz- és szennyvízszolgáltatónak. Ők levélben közlik majd a lakosoknak, hogy mikortól, milyen feltételekkel lehet kialakítani a belső rákötéseket. A csatornamunkálatok miatt felbontott aszfaltutakat is az eredeti állapotnak megfelelően kijavítják. 

A polgármester szólt másik két pályázatukról is. Készülnek az iskola energetikai korszerűsítésével – hőszigetelés, ablakcserék, kazán-korszerűsítés és napelemes rendszer kiépítése – kapcsolatos tervek, a célra TOP-os forrásból elnyert több mint 170 millió forintból. Az idősek otthonába két gázkazán kiváltására egy 98 kilowattos vegyes tüzelésűt vásároltak. A kazánházbővítés és a gépészeti munkák hamarosan megkezdődnek. A többmilliós téli havi rezsiköltséget ez a kazán csökkentheti. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában