Könyvtár

2023.03.22. 07:40

A tervezettnél hamarabb kinyitott a gyöngyösi könyvtár

Az enyhe időjárás lehetővé tette a tervezettnél korábbi nyitást.

Sz. Sz. I.

A nyitással ismét versenyek, nívós előadások színhelye is lehet a gyöngyösi könyvtár

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár március 21-én 12 órától ismét nyitva áll az olvasók előtt, tájékoztatta portálunkat Szekeresné Sennyey Mária igazgató. Ahogy arról portálunkon is beszámoltunk annak idején, a gyöngyösi önkormányzat tavaly októberben átfogó energiacsökkentési intézkedéscsomagot fogadott el.

– Ez a döntés a könyvtárunkat is érintette, amely ennek értelmében október 15-étől rendkívüli téli nyitva tartásra állt át. Az intézmény 2022. december 22-én aztán bezárt. Akkor a 2023. februári elsejei nyitásban bíztunk, de a zárva tartás meghosszabbításáról döntött a képviselő-testület április 15-ig, vagy a döntés visszavonásáig. Most az enyhe időjárásra tekintettel zöld jelzés kaptunk a nyitásra. Április 15-ig azonban továbbra is a téli nyitva tartás szerint látogatható a könyvtár – foglalta össze Szekeresné Sennyey Mária. 

A téli nyitva tartás értelmében az intézmény kedden 12 és 17 óra, szerdán, valamint pénteken 9 és 18 óra, csütörtökön 9 és 16 óra, szombaton pedig 9 és 12 óra között látogatható. A keddi nyitástól egyben Herman Lipót festő, grafikus, Munkácsy Mihály-díjas és érdemes művész utolsó éveit bemutató kiállítással is várja olvasóit, látogatóit a könyvtár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában