Adatgyűjtés?

2023.03.18. 11:42

Aláírásokat gyűjt, de adatokat nem a Mi Hazánk az egri elkerülőről szóló népszavazáshoz

Sajtótájékoztatón cáfolta szombaton dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, egri önkormányzati képviselő azt a feltételezést, hogy pártjuk az adatbázis építés céljából kapcsolódott volna be az egri elkerülő úttal kapcsolatos aláírásgyűjtésbe.

S. S.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Katona-téri aláírásgyűjtő asztalnál szombaton délelőtt megtartott sajtótájékoztatón a vármegyei elnök hangsúlyozta: egy, az Almagyar dombon élő civil személy indította útjára azt a helyi népszavazási kezdeményezést, s hozzá a szükséges aláírások gyűjtését. Ez arról lenne hivatott dönteni, hogy a külső, vagy a belső elkerülőt kell-e megépíteni, valamint arról, hogy kezdődjék meg a nyugati elkerülő tervezése is. 

– Nagyon fontos, hogy a városlakók tudják, hogy miről szól ez a népszavazás, mert sok tekintetben  félreértésben vannak. Civil ember volt a kezdeményező és nem a Momentum. Több szervezet is mögötte – nem a Momentum mögött – áll, mint mi is. Igaz ez akkor is, ha a Momentum nagy erőkkel és erőforrásokkal részt vesz a gyűjtésben. Megjegyzem: sokkal jobb, mintha pride-ot szerveznének – fogalmazott az egri önkormányzati képviselő.

Azt, hogy a Momentum – amelyik bizonyos értelemben rátelepedett a civil kezdeményezésre –, illetve a város országgyűlési képviselője személyes kapcsolati adatokat gyűjt-e, azt nem tudja megítélni.

Megfogalmazása szerint a Mi Hazánk által aláírásra kihelyezett nyomtatvány nem tartalmaz elérhetőséget. Dr. Pápai Ákos arra külön is kitért, hogy dr. Pajtók Gábor az egri közgyűlésben tett felszólalásakor együttműködést ígért, ugyanakkor részéről nem történnek érdemi egyeztetések az érintettekkel, főleg a kezdeményező civilekkel. Így állhatott elő az országgyűlési képviselő egy harmadik nyomvonalterv lehetőségével.

– Azt látom ezen, hogy a képviselő úr felfedezte a csövön a lukat. Roppant mulatságos azt mondani, hogy hat kilométeren nyolc körforgalommal gyorsabb lesz a közlekedés, mint hét kilométeren négy körforgalmas kereszteződéssel. Tévedés, szakmaiatlan. A népszavazás adattartamával sincs tisztában. Mit is gyűjtünk? Olvasható családi és utónév, személyi azonosító, anyja születési és családi neve, sajátkezű aláírása. Hogy lehetne ebből adatbázist csinálni, mint azt Pajtók úr állítja – fogalmazott a vármegyei pártelnök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában