Gyárlátogatás

2023.03.29. 09:21

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárával ismerkedtek a gyöngyösi egyetemisták

A gyár és az egyetem között szoros a kapcsolat, sok végzett hallgató a cégnél helyezkedik el.

Sz. Sz. I.

Értékes információkkal gazdagodtak a hallgatók

Forrás: Dr. Hágen István Zsombor/MATE Károly Róbert Campus

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusának magyar és külföldi hallgatói szakmai tanulmányi kiránduláson ismerhették meg a minap az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárát, tájékoztatta portálunkat Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa.

– A Pénzügy és számvitel alapképzéses, valamint a Vállalkozásfejlesztés és Vezetés és szervezés mesterképzéses hallgatóknak először Szerdahelyi Gábor HR vezető egy angol nyelvű előadáson mutatta be a világ 20 legnagyobb gumiabroncsgyártója közé tartozó indiai vállalatot. A hallgatók megtudhatták, hogy hat gyártóüzemük közül négy az anyaországban, egy Magyarországon, egy pedig Hollandiában található. Értékesítési tevékenységet több mint száz országban végeznek. Az ismertetőt követően a csoport két részre bontva ismerkedhetett tovább a 2017-ben átadott üzemmel. Fazekas Péter angol, Szerdahelyi Gábor pedig magyar nyelvű tájékoztatást tartott a hallgatóknak, miközben végig vezette őket a gyár részlegein. Az alapanyagraktár mellett a gyártás teljes folyamatát és a készáruraktárt is megnézhették – részletezte Nagy Réka.

– Az oktatásban nagyon fontos a gyakorlati megközelítés – hangsúlyozta dr. Hágen István Zsombor, a campus egyetemi docense, a program szervezője. – Ennek segítségével a hallgatók könnyeben megértik, milyen haszna van az általuk az egyetemi előadásokon elsajátított elméleti tudásnak. Az ilyen tanulmányi kirándulások során szerzett tapasztalatok és ismeretek nagyon jól illeszkednek az egyetemünkön oktatott tárgyak tematikájához.

A gyárlátogatáson kísérőként részt vett dr. Erdélyi Tamás főiskolai docens és Szabóné dr. Benedek Andrea egyetemi docens is, akik hangsúlyozták: a gyöngyösi campus és az Apollo közötti jó kapcsolat többek között annak is köszönhető, hogy a felsőoktatási intézmény végzett hallgatói közül sokan a gyárban helyezkedtek el. Az Apollo emellett lehetőséget biztosít a jelenlegi hallgatók számára a szakmai gyakorlat letöltésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában