Politikai helyzet

2023.03.20. 15:31

Az egri alpolgármesterek szerint hazugságokat terjeszt róluk a Momentum

Szerintük nem a párt budapesti vezetése a hibás. Úgy gondolják a helyi tagok vezették meg őket.

Sz. M. L.

Farkas Attila és Minczér Gábor az egri közgyűlésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Egy hazugsághadjáratra szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta Minczér Gábor alpolgármester sajtótájékoztatón hétfőn. – Elindult az elkerülővel kapcsolatban egy polgári kezdeményezés. A népszavazást támogatjuk, csakhogy egy párt, a Momentum ráült az egri elkerülő út ügyére. A Momentumos aktivisták pedig hazugságot terjesztenek, miszerint a városvezetés, azaz mi hárman nem is akarjuk az elkerülő utat. Visszautasítjuk ezt a hazugságot! Mirkóczki Ádám többször is nyilvánosan hangsúlyozta, nem szabad politikai ügyet kreálni az elkerülőből, veszélyeztetve annak megvalósulását. Keresztes Zoltán Momentumos önkormányzati képviselőnek teljesen tisztában kell lennie azzal, hogy nem igaz amit állítanak. Szintúgy Jánosi Zoltánnak a párt egri elnökének. Nem tudom, tudják-e a párt vezető politikusai, hogy megvezetik az embereket. Mindenesetre lehetnének körültekintőbbek. Plakátjaikon dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselővel is próbálnak minket összemosni – mondta az alpolgármester.

– Meghökkentő, hogy egy közpénzből finanszírozott párt konkrétan hazugságokat terjeszt. Hétvégén budapesti aktivisták becsengettek hozzám. Elmondtam,  már aláírtam a kezdeményezést, de megpróbáltak meggyőzni arról, hogy a városvezetés a hibás – emelte ki Farkas Attila alpolgármester. Hozzátette, szerinte a Momentum nincs tisztában az egri politikai helyzettel. Arról is beszélt, a párt nem folytathat hiteles ellenzéki politikát, mert szerintük a helyi képviselői, Jánosi Zoltán és Keresztes Zoltán együttműködnek a Fidesszel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában