Gyermekek véleménye

2023.03.30. 12:48

Az egri DK tiltakozik az iskolák ingatlanjainak átadása ellen

Felszólították a közgyűlést, hogy álljanak ellen.

Sz. M. L.

Az Andrássy középiskola ingatlana az egyik a három épület közül Egerben

Forrás: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

– Az Orbán-kormány és a Fidesz még tavaly decemberben egy olyan javaslatot fogadott el, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzati tulajdonú oktatási intézmények ingatlanjainak tulajdonjogát ingyenesen adja a település a bejelentkező egyháznak. A Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi szervezete felháborítónak tartja az állami iskolák einstandját, úgy véljük, ezt a feladatot az államnak, és rajta keresztül az önkormányzatnak kell elvégezni. A kormány ismételten nem volt kíváncsi az emberek véleményére – írta közleményében az egri DK.

Ezért azt mondják, hidegzuhanyként érte őket, hogy Egerben három iskola ingatlanjának átadását szorgalmazza a katolikus, a református egyház és a Hit Gyülekezete.

– Egy ilyen döntés előtt a minimum, hogy az egyes szervezetek egyeztetnek a családokkal, tanárokkal, diákokkal, hiszen ők más konstrukciók és kondíciók mellett jelentkeztek az iskolába, és a Demokratikus Koalíció szerint a családok, a tanárok és a gyermekek véleménye a legfontosabb. Ebből adódóan felszólítjuk Eger Város Közgyűlésének tagjait, hogy az előterjesztést ne szavazzák meg, és nemcsak azért, mert a társadalmi érdekegyeztetés nem történt meg, hanem azért sem, mert jelentős vagyonvesztéssel jár a döntés, amelyet senki nem nevezhet Eger érdekének. A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete a diákok, a tanárok és a családok mellett áll, és nem kívánja elherdálni Eger ingatlanjait, reméli hasonló felelősséggel fognak várospolitikusaink dönteni az ügyben – vélekedik a DK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában