Se ide, se oda

2023.03.15. 18:22

Az egri vállalkozói közösség nem áll egyik politikai oldal mellé sem

Tiszta vizet öntött a pohárba a VOSZ vármegyei elnöke a Mirkóczki Ádám-Orján Sándor nyilatkozatháború ügyben. A vállalkozók ügyében vele kell egyeztetni.

Sz. M. L.

Bányainé Micski Marianna, a VOSZ vármegyei elnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), országos és megyei szervezetének célja a vállalkozók érdekképviselete és nem a politizálás. Nem szeretnénk semmiféle politikai játszmákba belefolyni, és azt sem szeretnénk, ha a megye vállalkozóit ilyen célokra használná bárki is. Nekem a vállalkozói közösség érdekét kell képviselnem, ami azt is magába foglalja, hogyha szükséges meg is kell tudjam védeni őket – reagált Micski Marianna, a VOSZ vármegyei elnöke kérdéseinkre, melyeket Mirkóczki Ádám polgármester keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban tettünk fel. Ahogy arról már beszámoltunk, a polgármester azt mondta, hogy Oroján Sándor Fidesz-KDNP frakcióvezető közvetve zsarolja az egri vállalkozókat. 

– Képviselői beadványra az egri önkormányzat tavaly drasztikus mértékben emelte meg az építményadót a vállalkozóknak, mindezt előzetes egyeztetés nélkül. Mi az elmúlt hetekben párbeszédet kezdeményeztünk az előterjesztővel, annak érdekében , hogy kompromisszumos megoldást találjunk a felmerült problémára. Értjük az adóemelés okát, de annak mértéke elfogadhatatlan. Javaslatunk alapján 2-3 évre eltolva tartjuk reálisnak ezt a mértékű emelést. A tárgyalás után láttuk a kompromisszumra való hajlandóságot Oroján Sándoron, de sajnos a februári közgyűlésen teljes mértékben az ellenkezőjét tapasztaltuk annak, amiben megegyeztünk. Ezen a megbeszélésen kértem képviselő urat, hogy amennyiben bármilyen vállalkozókat érintő kérdése, észrevétele, javaslata lenne keressen engem bizalommal. Mint a megyei szervezet elnökének elsődleges célom, hogy pártállástól függetlenül mindenkivel megfelelő, hatékony és konstruktív munkát folytassak, mindenféle politizálás nélkül. Mi vállalkozók vagyunk, dolgozni szeretnénk, nem feladatunk a politizálás. Büszke vagyok arra, hogy kis- közép- és nagyvállalkozók is megkeresnek kérdéseikkel, problémájukkal, és mindig őszintén elmondják, hogy mi történik velük, olykor véleményemet, segítségemet kérve. Ez alkalommal is ez történt. . Volt, aki hétfőn jelezte nekem, hogy Oroján Sándor személyesen kereste meg őt azzal, hogy egy sajtónyilvános megbeszélés keretén belül bejelentené indítványát az építményadó csökkentéséről, és szeretne minél több vállalkozót kérni, toboroztatni, hogy álljanak ekkor mögötte. Én mindenkit óva intettem attól, hogy ebben részt vegyen és bármilyen politikai kérdésbe ártsa magát vagy véleményt nyilvánítson, mert gyorsan politikai játszmákban találhatja magát – hangsúlyozta Micski Marianna.

– Mivel nem voltam ott, nem tudom, hogy ez fenyegetés volt-e, határozott kérés vagy baráti beszélgetés de ez már csak játék a szavakkal. Még ha félreértés is volt, mindezt el lehetett volna kerülni azzal, ha képviselő úr tartja magát a megbeszéltekhez, és annak rendje és módja szerint velem, a VOSZ megyei szervezetének megválasztott elnökével egyeztet. Kedden egyébként mindezt el is mondtam képviselő úrnak és jeleztem, hogy azt tartom csak járható útnak és ebben bármikor készségesen állok rendelkezésére, hogy közösen tájékoztassuk a sajtót arról, hogy mi is történik valójában, de ehhez nem kellenek vállalkozások. Én őszintén szeretném kérni mindenkitől a jövőben, hogy tegyenek le arról az ambícióról, hogy a vállalkozókat politikai céljaikra használják fel. Azon vagyok, hogy pártállás nélkül mindenkivel együtt tudjak dolgozni annak érdekében, hogy a városban folyó cirkusznak vége legyen.

Szavai szerint Egernek szüksége van a vállalkozókra, a vállalkozóknak pedig egy olyan politikai grémiumra, akikkel van lehetőség konstruktívan együtt dolgozni, és akik nem a saját érdekükkel és kisstílű harcaikkal vannak elfoglalva, hanem a város fejlődésén dolgoznak, hiszen ez a feltétele annak hogy a még meglévő vállalkozók a városban maradjanak és esetlegesen újak jöjjenek.

– Szeretnénk azt látni, hogy a befizetett adóforintjaink a város érdekét és fejlődését szolgálják, hiszen ez az alapja annak, hogy szívesen dolgozzunk és foglalkoztassunk a városban. Határozott célom a jövőben, hogy ne történhessen olyan, hogy a vállalkozókat érintő kérdésben nem egyeztetnek velünk, és a fejünk fölött hoznak meg minket érintő döntéseket. Amennyiben a jövőben a közgyűlés bármelyik tagja, vagy bármilyen politikus személyes céljaira szeretné felhasználni a vállalkozói közösség egyes tagjait, azt én határozottan meg fogom akadályozni – emelte ki a VOSZ vármegyei elnöke.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában