Átadó

2023.03.21. 12:53

Az új főzőkonyhán napi 400 adag étel készülhet Egerben

Minden igényt kielégít majd a létesítmény.

M. H.

Mirkóczki Ádám polgármester kifejtette (középen), az önkormányzatnak fontos a megfelelő szociális és idős ellátás

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Átadták az Idősek Berva-völgyi Otthona új főzőkonyháját kedden délelőtt. Földvári Győző önkormányzati képviselő elmondta, egy éve zajlott a felújítás, a hely csak tálalókonyhaként működött, ez változott meg a beruházással. 

Mirkóczki Ádám polgármester kifejtette, az önkormányzatnak fontos a megfelelő szociális és idős ellátás.

– A tervekhez képest kicsit később, de elkészült. Nem pályázati pénzből készült, hanem 110 millió forintnyi saját forrásból, melyre ezekben a vészterhes időkben büszkék lehetünk – részletezte. Az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény igazgatója, Külvári Anikó hozzátette, április 1-jén kinyithatnak. Az új főzőkonyha napi négyszáz adag meleg étel egyidejű előállítására lesz képes, ezzel a kapacitással pedig kiszolgálja nemcsak az idősotthon, hanem az Egri Szociális Szolgáltató intézmény többi ellátottjának igényeit is. A hajléktalan-ellátás, az értelmi fogyatékosok, és az idősek nappali intézménye mellett kétszáznál is több szociális ebédet és vacsorát tudnak majd biztosítani naponta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában