Ajánló

2023.03.16. 20:00

Borkóstolók, Kalapács-koncert és sámándobok - izgalmas hétvége elé nézünk Hevesben

Összegyűjtöttük vármegyénk hétvégi programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

HEOL

Borkóstoló is várja az érdeklődőket több helyen is Hevesben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Március 17., péntek

 

Eger:

  • 16 órától a Bródy Sándor Megyei és Város Könyvtárban Roxi kutya naplója író - olvasó találkozót tartanak dedikálással és kutyázással egybekötve.
  • 16 órától Írország egyik védőszentjének, Szent Patriknak a tiszteletére a Petrény Borbank tart bankösszejövetelt. Március 17-e az írek nagy napja, minden az ünneplésről szól, és szinte mindenki hord valami zöldet.

Felsőtárkány: ismét megtartják a népszerű baba-mama klubot, ahol énekléssel, mondókázással fejlesztik a kicsik ritmusérzékét és beszédfejlődését.

Forrás: programturizmus.hu

Gyöngyös: 19 órakor Kalapács-koncertet rendez a Start Műhely a Fő téren. Előbb vendégként a Crom együttes lép fel, majd este fél 9-kor kezd a Kalapács. Ígéretük szerint fókuszban a 15 éves Mítosz és a 20 éves Totem albumok lesznek. Természetesen a kötelező klasszikusok sem maradnak ki a programból. 

Mátrafüred: 17 órától 20 óráig a Harkály-Házból indulva vezetett erdei túrán vehetnek részt az érdeklődők. Madarász szakértő vezető a túrát, amelynek során az erdei bagolyfajokról sok érdekességet megtudhatnak az érdeklődők. További részletek itt találhatók.

 

Március 18., szombat

 

Eger

  • 9 óra 30 perctől a Tündérrózsa kör szeretettel vár minden hölgyet, aki a benne szunnyadó női erőt kívánja felébreszteni. A bővebb részletekről itt tájékozódhatnak.
  • 11 órától a Harlekin Bábszínházban megtekinthető a Moll tündér álma című bábelőadás.
  • 20 órától a BorzBárban az Akusztik-Duo koncertjével lazíthatnak a pihenni vágyók. Érdemes előre asztalt foglalni.
  • Egri Csillag pincetúrán vehetnek részt az érdeklődők. 11 órától 20 óráig pincetúra lesz: borkóstoló menetlevéllel, játékos feladatokkal, majd 15 órától és 17 órától pincetúra extra: vezetett borkóstoló, szakértő tolmácsolással, végül 20 óra 30 perctől pincetúra sorsolás lesz. A részletes program itt olvasható.

Szilvásvárad: 9 óra 30 perckor indul idén először a kisvonat a Gloriett-tisztásra. Április végéig csak hétvégén közlekedik. A részletes menetrend itt található.

Abasár: 11 órától 19 óráig tavaszváró pincenyitogató rendezvényt tartanak, amelynek keretében borkóstoló és jó hangulat várja az érdeklődőket a Kővágó Pincesoron.

 

Március 19, vasárnap

 

Eger: Vasárnap ismét várják a régiségek szerelmeseit, a bazilika mögött, a buszpályaudvar mellett az ország egyik legnagyobb, de mindenképpen a leghangulatosabb régiségvására lesz, ami reggel 6 órától egészen délután 4-ig tart. 

Kétútköz: A Graefl Major bekapcsolódik az évek óta országosan megrendezett J. S. Bach születésnapi koncert sorozatba. 16 óra 30 perctől a MÁV Szimfonikus Zenekar zenészei Bach zenével várják az Érdeklődőket Kétútközbe. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!

Felsőtárkány: a Hegyikristály Öko-Parkban 15 órától ünnepséget tartanak a tavaszi napéjegyenlőség tiszteletére. A szervezők kérik, hogy akinek van táltos dobja, csörgője, vigye magával. A bővebb programról itt lehet tájékozódni.

Nagyvisnyó: Először rendeznek hagyományőrző kolbásztöltő versenyt Nagyvisnyón. Reggel nyolc órakor kezdenek a munkának a művelődési ház udvarán a csapatok, s 14 órakor jár majd körbe a zsűri. 9-14 óra között a gyerekek és a felnőttek a fafaragást próbálhatják ki Tóth Lóránt népi iparművésszel, eközben az Erdei Banda muzsikál a közönségnek. Lesznek filmvetítések is a Mozgó Mozival, 10 órától a Toldi című animációs film, 14 órától a Hadik kalandfilm lesz megtekinthető az IKSZT-ben. Estére discot is szerveznek, 18-24 óra között Ruszkai János zenél majd.

 

Egész hétvégén:

 

Szilvásvárad: Péntektől vasárnapig rendezik a Szilvásvárad Masters nemzetközi díjlovas versenyt a stadionban. A magyarokon kívül a legtöbb versenyzőt az osztrákok delegálják az eseményre. Ezzel párhuzamosan a fedeles lovardában a Dallos Andor-emlékversenyt is megrendezik a díjlovas szakág számára, több korosztályban több nehézségi fokú feladatot kell végrehajtaniuk a résztvevőknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában