Meghatározó

2023.03.24. 20:31

Családokért, békéért imádkoztak közösen az egri Dobó téren

Az Egri Fertálymesteri Testület Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén kilépve a templomok csendjéből Eger belvárosában hívott közös imádságra.

Sz. M. L.

Házastársi, szülői és papi hivatásokért imádkoztak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Immár második alkalommal szervezett közös rózsafüzér imádságot az Egri Fertálymesteri Testület a Dobó téren péntek este hat órától. A híveket azért a templomon kívülre, a város fő terére hívták, hogy bárki bármikor becsatlakozhasson az imába.

– Jézus fogantatásának előestéjén azért imádkozunk, hogy a szeretet, az elfogadás növekedjen a családokkal. Elvállalják a gyermekáldást. Minden emberi kapcsolatért is mondjuk imánkat, illetve külön a békéért. Hiszen törékeny, s a világ számos pontján, a szomszédban is háború dúl, amely a családokat szétszakítja és szörnyű pusztítást végez. Ma a fájdalmas rózsafüzért választottuk – mondta Buda Péter, az Érseki Papnevelő Intézet rektora, aki az esemény előtt misét tartott a Páduai Szent Antal-templomban. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona az Eszterházi Károly Katolikus Egyetem rektora elmondta, az első negyedben azért imádkoztak, hogy a fiatalokban házastársi, szülői vagy papi hivatást ébresszen a Mindenható.

Az eseményen dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is jelen volt, aki kérdésünkre elmondta, fontos a keresztény értékek ápolása, hiszen a kereszténység meghatározó Európa történelmében.

– A kereszténység tette azzá ami lett. Beláthatatlan következményekkel járna eme értékek elhanyagolása. Morális kapaszkodót jelent az embereknek. Épp ezért fontos, hogy ma ezt az imát nyilvánosan, a Dobó téren mondjuk el, s aki szeretne, az becsatlakozhat. Ez egy misszió, amelynek sajátos varázsa van – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában