A jövőre gondolnak

2023.03.29. 09:29

Egyesületet alapítottak a hatvani romák

Megalakult az Együtt a Jövőnkért Egyesület.

T. O.

A nemzetiségi önkormányzat a hátrányos helyzetű gyerekeket is segíti

Forrás: Baranyi Krisztián/Beküldött fotó

Aktív időszakot tudhat maga mögött a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Tavaly többek között részt vettek a városi ünnepségeken, s kiváló tanulókat is jutalmaztak. Emellett több mint háromszáz rászoruló családnak biztosítottak ingyenes belépési lehetőséget a hatvani strandra, s olyan diákokat utaztattak Budapestre, akik közül sokan most jártak először a fővárosban – mondta lapunknak Baranyi Krisztián kisebbségi képviselő. 

Céljuk, hogy a jövőben még többeknek nyújtsanak segítséget. 
– Megalapítottuk az Együtt a Jövőnkért Egyesületet, amelynek célja, hogy tágabb körben, aktívabban segíthessünk a rászorulókon – közölte a legfrissebb hírt Baranyi Krisztián, aki szerint ezzel arra is lehetőségük nyílik, hogy az egész régióban eljussanak a támogatást igénylő családokhoz. 

A sportoló tehetségek felkutatása 2023-ban is kiemelt célja az önkormányzatnak, ezért felvették a kapcsolatot az FC Hatvan elnökével. A terveik között szerepel egy holokauszt-emlékmű felállítása és egy közösségi ház létrehozása. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában