Népszavazás

2023.03.01. 15:54

Elkezdődött az aláírásgyűjtés Egerben a népszavazás kiírásához

Kilencezer kettő érvényes aláírás szükségeltetik.

M. H.

Az elkerülő út megépítésével tehermentesítenék a belvárost

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az egri népszavazási aláírásgyűjtés elindulásáról beszélt sajtótájékoztatón Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és Keresztes Zoltán, a párt helyi elnöke szerdán, a Dobó téren. Gelencsér Ferenc kifejtette, véleményük szerint az egrieket átverték, dr. Pajtók Gábor, a térség országgyűlési képviselője a 2022-es kampányban még arról szólt, meghallgatja az egrieket, ám ez mára már nem így van.
– A helyi politikai elittel kiegészülve az elkerülő út belső nyomvonalát támogatják. Most az egri civilek és a Momentum aláírásgyűjtést kezdeményezett, a következő harminc napban várjuk az aláírókat – fejtette ki.

Keresztes Zoltán azt mondta, a háttérben Mirkóczki Ádám és dr. Pajtók Gábor arra szövetkezett, hogy a belső nyomvonal jöjjön létre.
– Szerintünk viszont fontos, hogy tartsuk távol a várostól a kamionforgalmat, a levegőszennyezést – tette hozzá. Szerdától várják a Dobó téren, és a Momentum egri irodájában azokat, akik népszavazást szeretnének az ügyben, mellyel a külső nyomvonalat támogatnák. Összesen 9 ezer 2 érvényes aláírásra van ehhez szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában