Magyarázat

2023.03.31. 13:21

Elmebeteg döntéseket hoznak az egri képviselők - állítja Mirkóczki Ádám

Sajtótájékoztatón beszélt a tegnapi közgyűlésen történtekről.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám a közgyűlésben Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

–Talán sokan várták a tegnapi közgyűlést, az elmúlt hetek történései miatt, de nincs új a nap alatt. Továbbra is Eger-ellenes és gonosz döntéseket hoz a képviselők többsége – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester sajtótájékoztatón pénteken.

– Benyújtottam egy tartható költségvetést, de elutasították, maradt a fiktív tételekkel teletűzdelt februári tervezet. A Média Eger 60 millió forintos támogatását nem lehet kiutalni, hiszen az IFA a fedezet, amiről azt sem tudjuk, hogy teljesül-e, és ha igen, akkor mikor – fogalmazott. Kiemelte azt is, már februárban szükség volt az iskolák támogatására, ezt sem szavazták meg. Nem csak a saját fenntartású intézményeinkért tartoznak felelősséggel, de közvetve minden oktatási intézményért, húzta alá.  

A polgármester kitért arra is, hogy leszavaztak a képviselőt az ifjúsági feladatokra szánt 2 és 1,5 millió forintot, miközben mindig hangoztatják, hogy támogatni kell az IFI Pont működését és programjaikat. 

– Ráadásul megint bevédték a kanapétolvaj Városfejlesztési Kft.-t azzal, hogy nem kapta vissza a városháza a TOP projekteket. Szerintem 99 százalék, hogy az Egrix-Egál projekt is bebukik. Egészen elképesztő módon a zárt ülésen egy idős házaspárt sikerült megalázni. Olyan döntés született, hogy a Cseh házaspárt nem engedik ki a bérleti szerződésből, a reménytelen helyzetükből. Javasoltam, hogy a Senator házban található ingóságokat vásároljuk meg ár alatt - közölte. Korábban megírtuk, hogy a kötelező megvétele is az akadálya volt annak, hogy érvényes legyen a pályáztatás az üzemeltetésre.

- Hónapok óta zárva van az étterem, de nem akarják engedni a közös megegyezéses megszüntetést, míg nincs érvényes pályáztatás. Ezzel a közösségben is károkat okoznak, hogy nekem keresztbe tegyenek. Bódi Zsolt tegnap azt mondta, hogy nem akarnak még nagyobb káoszt, ezért vegyük le napirendről az oszlatást. A káoszt ők okozzák az elmebeteg döntéseikkel – jelentette ki Mirkóczki Ádám.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában