Pályázat

2023.03.31. 19:00

Esélyt kapnak a gazdálkodó nők

Több mint három millió forint támogatásra pályázhatnak április 10-ig.

B. K.

Nemzetközi oktatási ösztöndíjra pályázhatnak a nő gazdálkodók, akik összetett, ingyenes online oktatásban részesülhetnek hazai szakértők és mentorok bevonásával.

A Talent program elsődleges célja az agráriumban dolgozó nők fejlődésének támogatása. A programot 2019-ben hozta létre Spanyolországban a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat, majd a világ más országaira is kiterjesztette. Így az indulása óta összesen közel 900 mezőgazdaságban dolgozó nő vehetett részt a programban. 

A TalentA online eszközök segítségével széleskörű szakmai tudásanyaghoz, naprakész információhoz való hozzáférést biztosít a mezőgazdasági tevékenységet végző nők számára üzleti tevékenységük fejlesztése, vállalkozásuk versenyképesebbé, hatékonyabbá tétele érdekében. 

A program 2021 őszén érkezett Magyarországra, megvalósításához és koordinálásához csatlakozott a Magyar Női Unió. A programot sikeresen teljesítő résztvevők a képzés végén részt vehetnek egy mikroprojekt pályázaton, melyen lehetőségük van összesen 3,25 millió forint támogatási összegre pályázni.

A TalentA Magyarország 2023 programra április 10- ig lehet jelentkezni a TalentA honlapján.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában