Konferencia

2023.03.30. 16:15

Fókuszban a szívünk, tudományos tanácskozást tartanak a kardiológusok Egerben

A Markhot Ferenc Kórház orvos igazgatója, dr. Maszárovics Zoltán nyitotta meg az immár 14. alkalommal megrendezett Egri Kardiológiai Napokat a rendezvénynek otthont adó Park & Hotel Eger konferenciatermében. A főorvos köszöntőjében a határtudományi kérdések – ami ennek a tudományos tanácskozásnak meghatározója – fontosságára hívta fel a figyelmet.

S. S.

Dr. Fülöp Tibor a XIV. Egri Kardiológiai Napokon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Maszárovics Zoltán szavai szerint az a tény, hogy tizennegyedik alkalommal jönnek össze nagy érdeklődés mellett a kardiológiai szakemberek, bizonyítja a konferencia sikerességét. Köszönet jár ezért dr. Müller Gábor kardiológus klinikai főorvosnak, a konferencia elnökének, valamint helyi segítőjének, az egri kórház kardiológiai osztálya vezetőjének, dr. Szilágyi Attilának.

Portálunk kérdésére dr. Müller Gábor elmondta, hogy ennek a mostani háromnapos tanácskozásnak a jelmondata – Prevenciótól az akut ellátásig – meg is határozza a konferencia tematikáját. A klinikai főorvos is sikeresnek mondta a konferenciasorozatot, s megemlítette, hogy a covidos időszak online kapcsolata után számos kollégája jelezte annak fontosságát, hogy a tudományos kapcsolatok elmélyítése végett személyesen találkozhatnak egy olyan nagyszerű környezetben, mint az egri.

A rangos szakmai eseményen, mottójának megfelelően a témával kapcsolatban és a határterületekkel összefüggésben számos, nagy érdeklődésre számot tartó előadást mutatnak be az ország neves szakorvosai. A Markhot Ferenc Kórház több kardiológusa is előadást tart a tudományos konferencián. Így dr. Szilágyi Attila, osztályvezető főorvos Egy gyógyszercsoport, két szakmai irányelv címmel, majd Túl a glikémiás kontrollon- GLP1-RA mint kórlefolyást módosító antidiabetikum, illetve Magas vérzési kockázatú pitvarfibrilláló betegek antikoaguláns  kezelésének általános szempontjai címmel tart előadásokat.

Dr. Domboróczki Zsolt főorvos pedig GLP1 receptor agonista kezelés a klasszikus diabetológiai szempontok tükrében, dr. Moretti Magdolna pszichiáter főorvos Senki sem különálló sziget – gyógyítás teamben címmel adnak majd elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában