Borvidék

2023.03.30. 14:18

Fontos, hogy bor is maradjon, mondta Lázár János az egri elkerülőről + videó

A történelmi borvidék sérülését szeretnék a lehető legjobban elkerülni.

Sz. M. L.

Lázár János az elkerülő úttal kapcsolatos lakossági fórumon

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A külső nyomvonal tervezését rendelem el, de úgy, hogy bor is maradjon –  ezt Lázár János Építési- és Közlekedési Miniszter mondta kedd este egerben az elkerülőről tartott lakossági fórumon. A miniszter kijelentése arra utal, hogy a történelmi borvidék sérülését szeretnék a lehető legjobban elkerülni. Dr. Pajtók Gábor egy videót is kitett a Facebook oldalára azért, hogy akik nem lehettek jelen a fórumon, szó szerint meghallgathassák mint mondott a miniszter.

– Köszönöm Lázár János miniszter úrnak, hogy személyesen zárta le az egrieket már- már megosztó vitát, az elkerülő út nyomvonala kapcsán. Semmiképpen sem épülhet meg olyan út, ami az egriek számára nem elfogadható. Ezért hamarosan - a lakosság véleményét figyelembe véve megkezdődik egy új külső nyomvonal tervezése, amelynek eredményeként reményeink szerint minél előbb elindulhat az engedélyeztetés folyamata – fogalmazott dr. Pajtók Gábor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában