Nevezz!

2023.03.23. 10:00

Fontos számotokra az állatvédelem és tesztek is érte Hevesben? Mutatjuk, milyen elismerésben részesülhettek

Már öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

HEOL

Harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook oldal szerkesztőbizottsága az oktatási intézmények számára. Az óvodák és általános iskolák mellett már bölcsődék, középiskolák és gyermekotthonok is pályázhatnak - áll az Állatvédelmi Központ közleményében.

Mint írják, az előző pályázatok sikerét mutatja, hogy egy év alatt megkétszereződött a versenyző intézmények száma és tavaly országszerte már 50 általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az Állatbarát Általános Iskola és az Állatbarát Óvoda cím használatára egy éven keresztül.

A 2023-as pályázatban elnyerhető címek:

  • Állatbarát Bölcsőde 2023 és Év Állatvédő Bölcsődéje 2023
  • Állatbarát Óvoda 2023 és Év Állatvédő Óvodája 2023
  • Állatbarát Általános Iskola 2023 és Év Állatvédő Általános Iskolája 2023
  • Állatbarát Középiskola 2023 és Év Állatvédő Középiskolája 2023
  • Állatbarát Gyermekotthon 2023 és Év Állatvédő Gyermekotthona 2023

Kiemelték, a pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével. 

A részletes pályázati feltételek az allatvedelemgyerekeknek.hu oldalon érhetők el.

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el. A pályázatok nyertesei a díjakat és okleveleket – immár hagyományosan – az Állatorvostudományi Egyetemen megrendezendő ünnepségen vehetik át Prof. Dr. Sótonyi Péter rektortól. 

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában