Jaj

2023.03.13. 11:06

Garázdaság miatt indult eljárás az egri Momentumosok támadója ellen

Elsőre nem fogták el, visszatért a 47 éves férfi, de akkor már sör is volt nála.

Sz. M. L.

Rendőrök is érkeztek a pénteki támadás helyszínére

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A rendőrségre március 10-én dél körül érkezett bejelentés, miszerint két férfi Egerben, a Dobó téren összeszólalkozott, majd egyikük lökdösődni kezdett, és megütötte a sértettet – tájékoztatta portálunkat a Heves Vármegyei Rendőr-Főkapitányság.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, pénteken a Momentum a Dobó téren gyűjtött aláírást az Egert elkerülő úttal kapcsolatos népszavazás megvalósulásához. Az említett időpontban egy férfi odament a pulthoz, s „Geci lilák!” felkiáltással üdvözölte a Momentumosokat. Az úr Diósgyőr szurkolónak vallotta magát, majd alá akart írni a pultnál, végül azonban megütötte a pultot majd egy Momentum-önkéntest is. Kihívták a rendőröket de a támadó sietve távozott. Délután viszont visszatért sörrel a kezében, ám akkor már a rendőrök is gyorsan a helyszínen termettek.

– A rendőrök adatgyűjtést követően a helyszín közelében még a délutáni órákban elfogták a 47 éves gyanúsítottat, aki ellen garázdaság bűncselekmény miatt indult eljárás az Egri Rendőrkapitányságon – közölte a rendőr- főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában