Kitüntetés

2023.03.14. 13:22

Gyöngyöshalásziak generációit nevelte a miniszteri oklevéllel elismert tanárnő

Pásztorné Fenyves Lenke keze alatt a halásziak több generációja nőtt fel.

Sz. Sz. I.

Pásztorné Fenyves Lenke 40 éve tanít a gyöngyöshalászi iskolában

Forrás: Gyöngyöshalász önkormányzata

Negyven év pedagógusi munkájáért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Pásztorné Fenyves Lenke, a gyöngyöshalászi Széchenyi István Általános Iskola tanárnője az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére hétfőn megrendezett községi ünnepségen, tájékoztatta portálunkat Pásztor János polgármester. Közlése szerint a Pintér Sándor belügyminiszter által március 15. alkalmából adományozott elismerést Kozmáné Derda Edit, a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő adták át a pedagógusnak.

A gyöngyöshalászi iskola közleményében négy évtizedes, magas színvonalú oktató-nevelő munka lezárásának nevezte Pásztorné Fenyves Lenke miniszteri elismerését. A tanárnő pedagógusi pályafutását képesítés nélkül kezdte 1983-ban Gyöngyöshalászon, ahol azóta is tanít. A tanítóképző, a magyartanári szak, majd a pedagógiai egyetemi képzés befejezése mind arra sarkallta, hogy a kezdetektől magas szakmai színvonalon irányítsa és szervezze a tanórai és a tanórán kívüli tevékenységeket. Igen lelkesen irányította a felsős munkaközösséget is hosszú éveken keresztül. Munkássága eredményeként az iskola tehetséggondozó munkájában az irodalmi, zenei nevelés messze ható jelentőségű tényezővé vált. 

Nevelője, mentora és példaképe is egyben a rábízott fiataloknak. Az oktatásnak és nevelésnek csodálatos összhangját valósítja meg nevelői-oktatói tevékenysége során. Pedagógiai munkája a különféle egyéni- és csapatversenyek tekintetében rendszeres és kiemelkedő, így az általa felkészített diákok számos jó helyezést és díjat érnek el. Figyelmet fordít az átlagos képességű tanulók versenyeztetésére is, és helyezettjei bizonyítják, hogy biztatással és emberséggel milyen szép eredményeket lehet elérni. Több generáció nőtt fel már keze, osztályfőnöksége alatt. Tanítványai szívesen emlékeznek az általa szervezett osztályprogramokra, kirándulásokra. Gyöngyöshalászon mindenki ismeri Lenke tanárnő nevét, aki pályája lezárásaként igazán méltó a miniszteri elismerésre, zárul az iskola közleménye.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában