Beszív, kifúj

2023.03.18. 09:37

Gyöngyösi iskolások is ellenőrzik a levegő szennyezettségét

Az Egressy diákjai a légszennyezés okaival, hatásaival, csökkentésének lehetőségeivel ismerkednek.

Sz. Sz. I.

A diákok már megismerkedtek az autó működésével

Forrás: Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

A gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is részt vesz a Kölcsönkapott levegő elnevezésű programban, adta hírül a tanintézmény. Közlésük szerint az Örökös ökoiskola cím büszke tulajdonosaként nagy hangsúlyt fektetnek diákjaik környezettudatos nevelésére. Egy héten keresztül az intézmény hátsó udvarán lévő autó méri a levegő tisztaságát, melyet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) állított ki. A diákok már megismerkedhettek az autó működésével, csütörtökön pedig játékos környezetvédelmi és ismeretterjesztő programokon vettek részt, részletezte az iskola.

A Kölcsönkapott levegő elnevezésű szemléletformáló programot a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége indította általános iskolák számára az Energiaügyi Minisztérium támogatásával és az OMSZ együttműködésével. A projekt során több ezer diák szerezhet ismereteket a légszennyezés okairól, hatásairól és a szennyezés csökkentésének lehetőségeiről.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában