Kristályvadászat

2023.03.24. 09:45

Hegyikristályt, opálüveget is találhatunk a Mátrában

Vasárnap délelőtt igazi kincsavadásztra indulhatunk a Mátra Ásvány szervezőinek köszönhetően.

B. K.

Vasárnapra többfelé szeles, napos-gomolyfelhős időt jeleznek a meteorológusok, tehát bátran lehet tervezni szabadtéri programokat, kisebb-nagyobb kirándulásokat. A Mátrában ezernyi csodálatos helyen barangolhatunk, március 26-án délelőtt 10 órától pedig igazi kincsvadászaton is részt vehetünk a Mátra Ásvány szervezésében. 

A résztvevők több olyan helyszínt keresnek fel, ahol a föld felszínén a talaj bolygatása nélkül is lehet hegyikristályokat találni. A mátrai hegyikristályok átlagos mérete 0,5-2 cm között van, de hátizsákot érdemes vinni, hiszen sokszor rájuk lehet akadni még az alapkőzeten, és olyankor nem fér bele a talált kincs egy kis gyűjtődobozba. Nem árt egy kőműves kalapács sem, amivel a felesleges kőzet leüthető.
Délután két olyan helyet is felkereshetnek a szervezőkkkel, ahol üvegopára bukkanhatnak a szerencsések. 

Azokat, akik csatlakozni szeretnének a kincsvadászokhoz, a fallóskúti nagy parkolóban (Pásztói út – Somhegy u. kereszteződés), délelőtt 10 órakor várják. Innen autóval megy tovább a csapat a gyűjtőhelyre.

A túrát minden időjárási körülmény között megtartják.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában