Turizmus

2023.03.12. 11:30

Húsvétkor is imádják Egert a turisták

A szállás.hu adatai szerint Eger ismét a legkeresettebb úticél kora tavasszal. Már a következő héten is sokan jönnek ide, de húsvétkor is megtelik a környék.

M. H.

Egerszalókot is szívesen választják a hosszú hétvégére

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A legnépszerűbb belföldi úticél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz a szállás.hu foglalási adatai szerint. Március másodikáig közel 23 százalékkal több foglalást tettek meg a húsvéti hosszú hétvégére, és 36,5 százalékkal több a tavaszi szünetre szóló foglalások aránya tavalyhoz képest időarányosan. Sokan már előre foglaltak.

Megkérdeztünk néhány vármegyénkbeli szállásadót, milyen lesz a következő hetük és a húsvét. Román Péter, az egri Hotel Unicornis igazgatója úgy fogalmazott, mivel a 15-e szerdára, azaz a hét közepére esik, nincs telt ház.

– Egy átlagos hétköznapnál azért természetesen jobb, hiszen van, aki tudott szabadságot kivenni. De az elmúlt másfél-két év tapasztalata az, hogy az utolsó pillanatban foglalnak a vendégek, megtanulták a pandémia alatt, hogy egyik pillanatról a másikra megváltozhat a világ – mondta.

A húsvétról is beszélgettünk. Közölte, az utóbbi esztendőkben a húsvét ötnapos ünneppé vált, egy belvárosi szállásadónak pedig ezzel nehéz mit kezdeni, szavai szerint nem erre vannak berendezkedve.

– Néhány szabad szoba még van, a foglalások két-három éjre szólnak, s van akkor egy külföldi, cseh csoportunk is, így a húsvét tekintetében panaszra nem lehet okunk – tette hozzá.

Eger környéke is megtelik turistákkal a következő időkben. A noszvaji Nomád Hotel tulajdonosa, Balogh Barbara érdeklődésünkre elmondta, a következő héten nincs telt házuk, a hétközre eső ünnepnap összezavarja a foglalásokat.

– A Stílusos Vidéki Szállodákkal egyeztetve mi is kapcsolódtunk a március 19-ei alvás világnapjához, ott vannak már foglalások. A húsvéttal kapcsolatban elmondható, hogy egyelőre ötvenszázalékos a foglalás, a korábbi években már ilyenkor telt ház volt, de a covid  megváltoztatta a vendégek rutinját. Húsvétkor indul leginkább a turisztikai élet, így bízunk abban, hogy közeledvén az ünnephez, megtelik a hotel – tette hozzá.

Az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel értékesítési és marketingvezetője elmondta, a március 15-ei héten a vártnál magasabb az érdeklődés. Répási Ferenc kiemelte, a hétvégére már kitehetik a megtelt táblát, a hétköznapokon még van üres hely.

– Húsvétra már két-három héttel ezelőtt elkeltek a helyek, az utolsókat értékesítjük. Akkor változatos animációs programokkal kedveskedünk a vendégeinknek – húzta alá.

A Mátra is népszerű a turisták körében, Krisztián Dániel, a mátraházai 4 Évszak Hegyihotel értékesítési vezetője, a március 15-ei héten már nyolcvan százalékban megtelt, míg a húsvét már teljesen.

– Egy héttel ezelőtt adtuk el az utolsó szobákat. A vendégeink 95 százaléka belföldi, s leginkább családok érkeznek hozzánk – részletezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában