Palóc piac

2023.03.05. 08:22

Kézműves finomságok várnak gazdára a parádsasvári parkolóban

Helyi és környékbeli őstermelők, kézművesek termékeiből válogathatnak március minden napján.

B. K.

Rengeteg finomság közül válogathatunk Archív fotó

Forrás: Parádsasvári Palóc Piac/Facebook

Márciusban minden nap felbukkannak az árusok a szabadtéri palóc piacon Parádsasváron, a 24-es főút melletti parkolóban, a sasvári elágazónál.

A vásárban immár 12. éve kizárólag magyar élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak. Ha itt vásárolunk, több mint harminc magyar gazda és családja megélhetését támogatjuk. A belépés díjtalan, a parkolás ingyenes.

Minden nap kaphatók különféle sajtok, bükkfán füstölt termékek, több féle magyar pálinka, kézműves sörök, gyógymagolajok, mézek, gyógynövényes szörpök, lekvárok, csatnik, pesztók, chilik, tiszta só, parádi és egyéb gyógyvizek, és szappanok.

Hétvégén és ünnepnapokon kézzel készített ajándéktárgyak, erdélyi és székely portékák, kézműves gyermekjátékok, ásványékszerek, szarvasgomba, forralt bor és forralt csoki is várja az édeklődőket. 

Egy családi kirándulással is egybeköthetjük a piacozást, hiszen a közelben számos látnivaló akad. Érdemes megnézni a működő üveghutát, a kristály múzeumot, esetleg tenni egy szép tavaszi sétát a környék számos túraútjának egyikén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában