Sajtótájékoztató

2023.03.08. 13:24

Már-már gittegyletként működik a városvezetés az egri Fidesz-KDNP frakciója szerint

Többnyire a polgármester és a városvezetés sok esetben a törvényekkel szembemenő módszereit kifogásolták sajtótájékoztatójukon szerdán az egri Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselői – Csetneki Attila és Kovács Cs. Tamás – illetve Oroján Sándor, a frakció vezetője.

S. S.

Közös sajtótájékoztatót tarott Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője (középen), Csetneki Attila (balra) és Kovács Cs. Tamás önkormányzati képviselő Egerben

Forrás: Huszar Mark / Heves Megyei Hírlap

A Kepes Intézetben tartott tájékoztatón szó volt egyebek között arról, hogy a városvezetés már-már gittegyletként működik, a törvényeket sajátosan kezeli, s épp a törvényesség betartásáért is felelős aljegyző az, akit bűncselekmény miatt marasztalt el a bíróság. Számos ügy között szóba jött a frakció tagjai szerint slendrián módon összeállított költségvetés, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetőjének leváltását megakadályozó polgármesteri lépések, amelyek ugyancsak a törvények megkerülésével történnek szerintük.

Az elkerülő úttal kapcsolatos – civil kezdeményezésre létrejött – helyi népszavazásról Oroján Sándor külön is hangsúlyozta, hogy ezt támogatandónak tartják. Ám azt semmiképpen sem tartják elfogadhatónak, hogy bármelyik párt, politikai erő arra, saját önös érdekeitől vezérelve rátelepedjen. 

– Azt pedig, hogy ez egy protest, már-már kormányellenes szavazás lenne, senki sem gondolhatja komolyan – fogalmazott a frakcióvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában