Csere

2023.03.28. 17:23

Megindokolta Oroján Sándor, miért mondott le az egri frakcióvezetésről, megszólalt az utódja is

A politikus szerint Eger a rendszerváltás utáni történelmének legrosszabb időszakát éli.

Szabadi Martina Laura

Oroján Sándor felállt a pozíciójából, mellette Orosz Lászlóné Ibolya

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Mindannyian érezzük, hogy 2019 óta Eger a rendszerváltás utáni történelmének legrosszabb időszakát éli. A város nem halad, a vezetés pedig kudarcot kudarcra halmoz. Megtorpant és elbukott fejlesztések, beruházások, bezárt parkolóház, és a Senator-ház, egyre rosszabb a köztisztaság mindenütt. Úgy látom, mindezért a felelősség Mirkóczki Ádám polgármestert terheli, de vannak, akik szerint ez nem így van. Szerintük a inkább a köztem és közte zajló küzdelem miatt nem halad a város, mert a városvezetés minden energiáját a vitákra és a kommunikációra fordítja – indokolta lemondását Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP korábbi frakcióvezetője. kedden azt is bejelentette, a fentiek miatt Orosz Lászlóné lesz az utódja.

– Nekem a legfontosabb az, hogy Eger fejlődjön. Ezért vállaltam az első vonalban frakcióvezetői munkát, és most ugyanezért döntöttem úgy, hogy megpróbálok véget vetni a vitáknak. Ennek érdekében a Fidesz-KDNP frakció vezetéséről lemondtam, frakciótársaimmal együtt pedig egyhangú döntéssel Orosz Lászlóné Ibolyát választottuk frakcióvezetőnek – közölte lapunkkal Oroján Sándor. Elmondta, hogy továbbra is tagja marad a frakciónak, s reméli azt is, hogy mostantól kevesebb energiát visz majd el a politikai csatározás. 

– Számomra fontos a Fidesz egysége, és a közéleti munkámmal támogatni kívánom dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselőt, választókerületi elnököt és a törekvéseit. Frakciótársaimnak köszönöm az eddigi bizalmat, Orosz Lászlóné Ibolyának pedig sikert és kitartást kívánok – emelte ki Oroján Sándor

– A Fidesz-KDNP frakciónak természetesen aktív tagja maradok, és nagyon remélem, hogy ezzel a döntéssel a következő egy évben a városvezetésnek több energiája jut majd a város működtetésére, és kevesebb energiát visz majd el a politikai csatározás. A választókörzetemet érintő ügyeken túl azért is dolgozok majd, hogy a pártszövetség a következő, 2024-es önkormányzati választásokon újra elnyerje az egri választópolgárok bizalmát. Önkormányzati képviselőként továbbra is nagyon fontosnak tartom a körzetemben élők problémáinak a megoldását. Ha a Fidesz-KDNP a szövetség a következő 2024-es önkormányzati választásokon újra elnyeri az egri választópolgároknak a bizalmát, akkor végleg le tudjuk zárni a kudarcos Mirkóczki-korszakot – hangsúlyozta Oroján Sándor.

Mirkóczki Ádám polgármesternél is érdeklődtünk, hogy hozzáfűzne-e valamit Oroján Sándor lemondásához, de nem kívánta kommentálni. Orosz Lászlóné portálunknak azt mondta, hogy a Fidesz-KDNP változatlanul az egri közgyűlés legnagyobb frakciója.

– Egységesek vagyunk és erősek. Mi a Fidesz-KDNP tagjaként, vagy a kormánypárt támogatásával kaptunk mandátumot, amiről a 2024-es önkormányzati választásokig nem kívánunk lemondani. Célunk, hogy a jövőben is olyan döntéseket támogassunk, illetve előterjesztéseket fogalmazzunk meg, melyek csak és kizárólag a város fejlődését, az egri emberek érdekeit szolgálják. A Fidesz-KDNP frakció egyetlen női képviselőjeként és a jövőben frakcióvezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy képviselőtársaim felé a legnagyobb tiszteletet mutatva, elveinket, értékrendünket megtartva a város lakóinak, ezen belül pedig körzetemben, a hajdúhegyi városrészben élőknek az érdekeit tartsam szem előtt – szögezte le Orosz Lászlóné.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció egri szervezete közleményben azt fűzte hozzá a frakcióvezető cseréhez, hogy tavaly év óta folyamatosan hangoztatják, a párharc akadályozza meg az előrelépést Egerben. Illetve örömüket fejezték ki, hogy ezt a véleményüket meghallgatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában