Vízművek

2023.03.08. 21:39

Megint vízcsőtörés keseríti az abasáriak életét

Idén januárban sorozatos meghibásodások okoztak többször is átmeneti vízhiányt.

Sz. Sz. I.

képaláírás: Januárban forgalomkorlátozás is volt Abasáron a javítás idejére

Forrás: Abasár önkormányzata

A héten ismét csőtörés történt Abasáron a Fő úton, a polgármesteri hivatallal szemben, a közkútnál, adta hírül az önkormányzat. Mint közölték, a javítás idejére a Fő út Dózsa György úttól kezdődő szakaszán a vizet elzárták a Fő út 75-101., illetve és Fő út 38-44. számok között, valamint a Fő téren. Ahogy arról portálunkon is beszámoltunk, sorozatos csőtörések okoztak gondot a településen már az év elején is. Januárban több alkalommal volt vízhiány a javítás ideje alatt a község egy-egy részén. Előfordult, hogy a javítás érdekében az úttestet is meg kellett bontani, ezért forgalomkorlátozásra is szükség volt. 

Érdeklődésünkre januárban az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. a gyakori meghibásodások egyik speciális okaként jelölte meg a szélsőséges időjárás miatti talajmozgást. Mint akkor írták, az elmúlt évi hosszú aszályt követően az idei télnek volt olyan időszaka, amikor néhány nap alatt többhavi csapadék esett a Mátra térségében, ami a kiszáradt földbe jutva erős talajmozgásokat eredményezett. 


 

 

Címkék#vízművek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában