Összepártozták?

2023.03.25. 19:38

Megsemmisíti a Momentum az egri népszavazási kezdeményezés civil jellegét Szabó Róbert szerint

A Momentumot kritizálja a vármegyei önkormányzat alelnöke is.

Sz. M. L.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A momentumos Lőcsei Lajosnak tegnap sem akadt jobb dolga, minthogy Egerben az elkerülő úttal kapcsolatos aláírásgyűjtést kihasználva vádaskodjon – reagált közösségi oldalán Szabó Róbert, a Heves vármegyei önkormányzat alelnöke.

– Ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy az elkerülő út mielőbbi megvalósulása a legfontosabb, hiszen mind Eger lakossága, mind a környékbeli településen élők többsége ezt szeretné. Olyan nyomvonalú útnak kell megépülnie, amely Eger közlekedési problémáján segít és a legkevesebb érdeksérelemmel jár.  A Momentum jelen kampányával rátelepedik egy civil kezdeményezésre, kihasználva az ügy elkötelezettjeit, próbál a kormány és a Fidesz ellen hangulatot kelteni.  Az ilyen típusú politizálás az ügyet nem viszi előre – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy helyben, a helyiekkel közösen kell a legjobb döntést meghozni szerinte, s úgy véli ehhez elengedhetetlen a pontos tájékoztatás és a higgadt párbeszéd.

– Ezt képviseli a térség országgyűlési képviselője is. Az új „köztes” nyomvonal párbeszéden alapul, tervezésekor az egriek véleményét vették figyelembe a szakemberek, ami egyértelműen a civilek sikere. Erre a párbeszédre a jövőben is lehet alapozni. Természetesen egy civil kezdeményezésű sikeres népszavazás nagyszerű eredmény lenne, de a Momentum megjelenésével pont ez a civil jelleg szűnik meg.  Tisztázzuk: a nyomvonal kialakításában a politikának nincs keresnivalója, ez a szakemberek és a civilek párbeszédén, társadalmi egyeztetésen kell, hogy alapuljon. Nekünk politikusoknak az a dolgunk, hogy ha kialakult egy konszenzus azt képviseljük és a lehető leghamarabb az út elkészüljön – emelte ki Szabó Róbert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában