Vége a télnek

2023.03.16. 12:18

Most már biztos, itt a tavasz – megérkezett az első gólya Egerbe is

Bár a Mátra még havas, tagadhatatlan, hogy itt a tavasz, ezt igazolják a sorra érkező gólyák is.

F. V. E.

Bár nemzeti ünnepünkön hatalmas pelyhekben hullott a hó hazánk legmagasabb pontján, és teljesen behavazódott a Kékestető, mégis biztosak lehetünk benne, hogy itt a tavasz. A legegyértelműbb jele a közelgő jóidőnek, hogy március 15-én a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) területére megérkeztek az első fehér gólyák, közölték Facebook oldalukon

– Egyebek között Mezőnagymihályról, Salgótarjánból, Tiszakesziből és Egerből is jelezték a helyi gólyabarátok, valamint kollégáink, hogy már látták az idei első keléket – számolt be róla a BNPI. 

Hozzátették, a posztjukban illusztrációként használt kép korábbi, és Négyesen készült, ahol egy, a tavalyi fészke helyére felhelyezett fészekalapos gólyafészektartót foglalt el a madár.

Fáztunk már eleget ezen a télen, itt az ideje, hogy beköszöntsön az igazi tavasz. Bár még csipősek a hajnalok, a nyíló virágok és a fekete-fehér tollasok látványa már bizakodásra ad okot, hogy hamarosan a szekrény mélyére tehetjük a vastag kabátjainkat. 

Fotóriporter kollégánk elindult megkeresni az egri gólyát, most épp nem találta a fészekben a madarat. Ha Te is lencsevégre kapsz egy gólyát a napokban Hevesben, küldd el fotóját a [email protected] e-mail címünkre, s írd meg, hol készült a kép.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában