Otthonra lelhetnek

2023.03.15. 10:56

Nagy fába vágták a fejszéjüket az egri állatvédő önkéntesek

Már nem csak ivartalanítanak, azt szeretnék, hogy minden egri kóbor macska gazdára találjon.

Sz. M. L.

Forrás: Tierschutzprojekt Ungarn e.V. - Kastrationsprojekt/Facebook

– Egyesületünk nem rendelkezik a városban telephellyel, ezért végezzük önkéntes munkánkat Egerben a TNR (csapdázás, ivartalanítás, visszaengedés) módszere szerint. Fejünkbe vettük, hogy az ivartalanításon túl szeretnénk a kóbor állatoknak gazdát és otthont is találni. Addig szervezkedtünk, telefonáltunk, míg 2 szuper szervezetre nem bukkantunk, akik a mezőkövesdi Herocska Macska csapata és a Cica-Vár-Lak Alapítvány Vecsésről – tette közzé Facebook oldalán a Tierschutzprojekt Ungarn e.V. - Kastrationsprojekt, amely egy német egyesület, s célkitűzése szerint magyarországi településeken segít.

 Egerben sok macska él kolóniákba szerveződve, láthatatlanul. Többnyire a városban élők csak a jelenlétük nyomaival szembesülnek. Az egri önkéntesek célja az, hogy ne legyen gazdátlan cica a városban. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az egri önkéntesek nagy eredmény értek el korábban: a helyi állatorvosok egy része is segít nekik a kóbor állatok ivartalanításában. Jelenleg már több mint 680 gazdátlan és gazdás állatot ivartalanítottak a környéken. 

– Első lépésben, mi a Tierschutzprojekt Ungarn e.V. – Kastrationsprojekt csapata vállaljuk a cicák befogását, ivartalanítását, orvosi vizsgálatát, a tesztek költségeit és parazitamentesítésüket. Második lépésben a cicák Mezőkövesdre kerülnek a Herocska Macska tapasztalt csapatához, ahol megkezdődik a cicák szocializálása, majd a gazdi keresése. Amennyiben nem találnak gazdira a megszelídülésükig, akkor 3. lépésként a Cica-Vár-Lak alapítvány fogadja őket. Ahol egy rutinos, problémát nem ismerő, nagyon jól működő csapat gazdit keres a cicáknak – részletezték a bejelentésben. Felhívták a figyelmet arra, hogy szívesen fogadják a támogatók jelentkezését, hogy munkájukat minél hatékonyabban, az állatok érdekeit szem előtt tartva tudják a továbbiakban is végezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában