Minőségi programok

2023.03.28. 16:31

Nagyot álmodtak, újraindul a Kultúrszalon, ezúttal az egri könyvtárban

Minőségi programokkal várják az érdeklődőket.

F. V. E.

Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Vass Judit, a Kultúrszalon főszervezője tartott sajtótájékoztatót

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nagy bejelentéssel készültek a kedd délután a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban tartott sajtótájékoztatón. 

– Nagy örömünkre újraindul a Kultúrszalon, ezúttal az egri könyvtárban – mondta Vass Judit szervező, a Kultúrszalon Kulturális Egyesület képviselője, aki hozzátette, az első pillanattól kezdve az volt a céluk, hogy minőséget hozzanak Egerbe. Ahogy eddig, most is szeretnénk ehhez tartani magukat. 

– Az összművészeti est első programja április 14-én lesz. Vendégeink Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművész, énekes és László Attila Liszt Ferenc-díjas jazzgitáros lesznek – ismertette Vass Judit. 

A moderátorok személye nem változik, Szarka János és Kránitz Balázs felváltva vezetik majd az esteket. 

A szervező arra is kitért, mertek nagyot álmodni, melynek eredményeként augusztusban megszervezik az első Kultúrszalon Fesztivált a Valide Szultána helyén. 

Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a Bródy Sándor Könyvtár igazgatója úgy látja, sok kulturális programra van szükség Egerben, s a könyvtárban leginkább nem a turistákra, hanem az egriekre és a környékbeliekre számítanak, hogy igénybe veszik a szolgáltatásaikat, s részt vesznek a programjaikon. 

– Magam is megdöbbenek, amikor szembesülök azzal, hogy egy évben közel 80 ezren fordulnak meg nálunk és a telephelyeinken, s nagy boldogság számunkra, hogy két év pandémia és egy olyan rezsiválsággal terhelt évben, mint a tavalyi volt, nekünk nőnek a mutatóink. Az előző évekhez képest többen kölcsönöznek, több a rendezvényeink száma is – ismertette az igazgató. Hozzátette, amikor szóba került, hogy a könyvtárban rendezzék meg a Kultúrszalont, akkor nem az vezérelte őket, hogy legyen egy újabb program. Ennél sokkal többről van szó. 

Amikor kidolgozták a stratégiát – mely csütörtökön a közgyűlés elé kerül majd – akkor célkitűzésként fogalmazták meg, hogy kulturális értékközösséget teremtsenek meg. Ebbe nem pusztán csak a plusz programok tartoznak bele, hanem a minőségre is nagy hangsúlyt fektetnek. 

– A Kultúrszalon egy igazán minőségi program, mely nagyon széles körnek szól, nem csak azoknak, akik szeretnek könyveket kölcsönözni – jegyezte meg Tőzsér Istvánné Géczi Andrea.

A jegyek elővételben már megvásárolhatók az egri könyvtárban, a beiratkozott könyvtártagoknak kedvezményes árat biztosítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában