Gyűjtés

2023.03.22. 11:46

Ötezer aláírás már biztosan van az egri népszavazáshoz

A Momentum gyűjtött ennyit. 9 nap van hátra.

Sz. M. L.

Lőcsei Lajos, a Momentum Országgyűlési Képviselője és Jánosi Zoltán, a Momentum Egri szervezetének elnöke

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A népszavazási kezdeményezés a választópolgári akarat érvényesítése. Azért álltunk a kezdeményezés mellé, mert az egy demokratának kötelessége – mondta Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke.

– Az elmúlt 3 évben nem volt sikeres kezdeményezés. Sokan vallják magukat demokratának, de most többen azt várják, hogy elmúljon a vihar. Elindultak az ellenintézkedések is, azt akarjak, hogy ne legyen sikeres a népszavazási kezdeményezés. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő új weboldala is próbálja elbizonytalanítani az egrieket. Ha valakinek van egy szabad órája akkor keressen meg minket, vigyen egy aláírásgyűjtő ívet. Ha csak 10 aláírást gyűjt, az is nagy segítség. Eddig a Momentum 5 ezer aláírást gyűjtött, mindehhez 126 órát pultoztunk, 88 órát voltunk az irodában. Ez 1500 óra önkéntes munkát jelent, mintegy 10 ezer háztartásba kopogtunk be. Még több száz ív van kinn, illetve nem tudjuk mennyit gyűjtöttek a kertvárosi civilek, más pártok és független aláírásgyűjtők. 9 nap van még hátra, összesen 9200 érvényes szignóra van szükség – emelte ki.

Lőcsei Lajos, a Momentum vármegyei országgyűlési képviselője arról beszélt, szerinte többen is támadják a kezdeményezést.

– Ezeknek nincsen más célja, csak hogy kifogják a kezdeményezés vitorlájából a szelet – mondta Lőcsei Lajos arra utalva, hogy a napokban egy újabb nyomvonal lehetősége merült fel Pajtók Gábor, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője részéről, valamint arról, hogy az elmúlt hetekben ismeretlen telefonálók próbálták rávenni arra az egrieket, hogy ne írják alá a népszavazási kezdeményezést. Említést tett Eger két alpolgármesterének a Momentumra tett kijelentéseiről is, amellyel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte az egrieknek elegük van a mocskolódásból és ha a városvezetés valóban támogatja a kezdeményezést, akkor tettekkel is tegyék meg azt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában