Barangoljuk be a világot

2023.03.24. 13:21

Pachmann Péter megihlette a kápolnai diákokat, gőzerővel készülnek az országos versenyre

A kápolnai csapat bejutott az országos versenybe, videót is kell készíteniük a helyi nevezetességekről.

F. V. E.

a TV2 népszerű televíziós szakembere és műsorvezetője, Pachmann Péter látogatott el Kápolnára

Forrás: Beküldött

A Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola hetedik osztályos tanulói közül hárman, Burai Panna, Dajkó Zalán és Vastag Krisztián jutottak be a Barangoljuk be a világot országos földrajz tanulmányi verseny döntőjébe, tudtuk meg osztályfőnüköktől és egyben felkészítő tanáruktól, Bakondi Rolandtól, aki azt is elmondta, 105 csapat indult a versenyben. A döntő megmérettetés április 21-én lesz Dunaújvárosban, s a kápolnai diákok már nagyon készülnek rá. 

Két feladat vár rájuk, készíteniük kell egy rövid dokumentumfilmet, amely bemutatja a lakhely történetét és nevezetességeit. Ennek elkészítéséhez segítséget is kaptak a diákok, a TV2 népszerű televíziós szakembere és műsorvezetője, Pachmann Péter személyesen látogatott el Kápolnára kedden, hogy a filmforgatással kapcsolatos hasznos tanácsokkal lássa el a verseny döntőjére készülő tanulókat. 

– A másik feladat egy A2 méretű plakát elkészítése, ennek központi témája a környezetvédelem és a környezettudatosság. A plakáttal már félig el is készültek a diákok, a filmkészítéshez pedig nagyon lelkesen állnak hozzá, szívesen hallgatták Pachmann Péter előadását, s azóta újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő – mondta el portálunknak Bakondi Roland. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában