Konfliktus

2023.03.03. 14:00

Pajtók Gábor szerint politikai haszonlesők célpontjává vált az Egert elkerülő út

Két szempont feszül egymásnak.

Sz. M. L.

dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 – Az egri elkerülő politikai haszonlesők célpontjává vált – kezdte közleményét Facebook-oldalán dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője. Szerinte a tervezés alatt álló nyomvonal folyosókkal kapcsolatban két szempont feszül egymásnak. Az egyik –  amely a kérdőívek eredményének kiértékelése során is kiderült –, hogy a lakosságnak fontos: az elkerülő út minél jobban tehermentesítse a város jelenlegi, belső úthálózatát.

 

– Ezt a feltételt, a szakemberek álláspontja szerint a belső nyomvonal lényegesen nagyobb hatásfokkal biztosítja. Miként a déli-, a központi-, és az északi városrészek megközelítését is. A másik: az elkerülő út nyomvonalával érintett városrészekben lakók lényegében a jelenlegi helyzet megtartásában érdekeltek. Vélelmezhetően azért, hogy életminőségükben semmilyen, általuk negatívnak vélt változás ne történjen. Ezért részesítik előnyben a külső nyomvonalat. Ennek a két szempontnak kellene a lehető legkevesebb érdeksérelem mellett érvényesülni – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Mint írta, tudomása szerint a lakossági érdekek figyelembevételével megtörtént a belső és külső nyomvonal összehangolása. 

– Ennek alapján a szakemberek által kialakított belső nyomvonal most már több, mint 100 méterre halad a település szélén lévő lakóházaktól. Komoly aggodalommal tölt el, hogy egyes közszereplők szakmai kérdésekben szakértelem híján nyilvánulnak meg, felesleges indulatokat kovácsolva. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Momentum mostani akciója is – írta, utalva az aláírásgyűjtési akciójukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában