Jujj

2023.03.16. 18:23

Pápai Ákos leváltatná a kompolti polgármestert, mert szerinte méltatlan a tisztségre

Többször jogerősen elítélték el.

Sz. M. L.

dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom elnöke (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Habár, Balázs Zoltán Kompolt polgármestere már nem jár-kel fülig érő szájjal Egerben, úgy tűnik még mindig igyekszik a saját luxuséletmódját fenntartani. Azt gondoljuk, hogy – nem jogi értelemben – de a polgármesteri tisztségre méltatlan.  Korábban még olyan is előfordult, hogy egy gyermekkorú kislány jelenlétében egy hölgy testéről étkezzen. Ez a kép jól jellemzi az ő értékrendjét – mondta dr. Pápai Ákos Mi Hazánk Mozgalom vármegyei elnöke. Mint mondta, furcsállják, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat nem intézkedik Balázs Zoltán ellen.

– Hiszen már jóval kisebb kihágások miatt szoktak bármelyik köztisztviselővel szemben. Köztudomású, többször jogerősen elítélték el választási csalás miatt is. Jelenleg folyamatban van ellene több büntetőügy, sorozatos törvénysértés miatt. Közérdekű bejelentéssel éltem Ignácz Balázs főispán úrhoz egy levélben, melyben kértem, hogy a NAV Észak Magyarországi Bűnügyi igazgatósága Heves vármegyei Vizsgálati Osztályát keresse meg, a sorozatos törvénysértésről szóló bizonyítékokat kérje ki. Törvényességi felügyeleti jogkörében pert indítson a polgármester tisztségének megszüntetésére – hangsúlyozta dr. Pápai Ákos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában