Kérdések

2023.03.23. 17:25

Sok bosszúságot okoz a szarvaskői magasságkorlátozás, de továbbra is marad

Egyelőre nincs forrás arra, hogy a fogathajtó világbajnokságra kiküszöböljék a szarvaskői magasságkorlátozást.

Tóth Balázs

Magasabb volt a kamion, mint a híd, ami alatt átment

Forrás: Bernhardt Bernadett/Beküldött fotó

A közelmúltban lebontotta egy kamion vontatmányát az Eger és Szarvaskő közötti vasúti híd, mert annak vezetője nem vette figyelembe a 3,9 méteres magasságkorlátozást. Mivel Szilvásvárad a 2024-es Négyesfogathajtó Világbajnokságra készül, már tavaly ígéretet kaptak rá, hogy a lovakat és a kocsikat szállító kamionok – amelyek egyre magasabbak lettek az évek folyamán – számára lehetővé teszik az áthaladást, azaz a híd környékén felbontják és lejjebb süllyesztik az utat. A közútkezelő viszont azon a részen mélyítés nélkül újraaszfaltozta a burkolatot. A környéken élők azt is várják egyébként, hogy a 40 évvel ezelőtti világbajnokság után újra teljes egészében felújítják a környék útjait.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy mikor szeretnék ezt megtenni, hiszen az idei tervekben eddig nem láttuk nyomát felújításnak. Válaszukban azt közölték, a fogathajtó világbajnokság előkészítéseként megvizsgálták a magasságkorlátozás megszüntetéséhez és a helyszínhez vezető út felújításához szükséges teendőket. Horváth László illetékes országgyűlési képviselő folyamatosan keresi a forráslehetőségeket a tervek kivitelezéséhez. Az elrendelés és a szükséges források rendelkezésre állása esetén indíthatnak el tényleges munkákat.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában