Tervek

2023.03.16. 17:30

Szabó Zsolt képviselő kezet nyújt az önkormányzatoknak

Szabó Zsolt, vármegyénk 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője szerint a fejlesztések során a települések speciális igényeit is figyelembe kell venni.

Tari Ottó

Szabó Zsolt (jobbról) a hatvani Lipóti Pékség gyáravatóján

Forrás: Komka Péter/MTI

Mint korábban röviden hírül adtuk, megtartotta hagyományos évértékelőjét Szabó Zsolt, a választókörzet országgyűlési képviselője. A politikus a hatvani Grassalkovich-kastély dísztermében Déri Stefi kérdéseire válaszolt. 

– Hálás vagyok a bizalomért – válaszolta Szabó Zsolt azon felvetésre, miszerint tavaly tavasszal a térségben korábban soha nem látott, 59 százalékos támogatottsággal választották meg országgyűlési képviselőnek. – Nagyon sokat dolgoztunk, reményeim szerint aki nem rám voksolt, az is látja, hogy van, aki tenni akar a térségért. 

A növekvő támogatás mellé azonban jöttek a nehézségek, megszűnt az általános gazdasági bizalom, megborult az energiapiac, a szankciókkal nem lehetett térdre kényszeríteni az oroszokat, miközben fontos az országunk energiabiztonsága – folytatta a honatya, aki szerint mindezek ellenére meg lehet és meg is kell őrizni a nyugdíjak vásárlóértékét inflációkövetéssel, nyugdíjprémiummal, a 13. havi nyugdíj visszaállításával. 

– Nagyon figyelünk a családtámogatási rendszerre is, szeretnénk, ha minél több gyermek születne – folytatta. – Az otthonteremtési támogatások, a gyermeket vállaló fiatal anyák adómentessége e célt szolgálja; emellett a kormány támogatja a vállalkozókat is, például munkahelymegtartó hitelprogramokkal, a kisebb jövedelmű embereket pedig az árstoprendszerrel

– Ne felejtsük el azt sem, hogy nincs még egy olyan ország Európában, amely havi átlagosan 181 ezer forintos energiatámogatást adna – húzta alá a képviselő. 

Szabó Zsolt szerint a környék gazdasági tengelye erős, tíz év alatt 12 százalékról csaknem öt százalékra csökkent vármegyénkben az állástalanok aránya. Aki akar dolgozni, az tud – nyomatékosította. 

Ami a választókörzet településeit illeti, a képviselő példákkal illusztrálta az elmúlt időszak eredményeit. Mint fogalmazott, sok új cég jött létre, egy koreai vállalkozás Hevesen épített gyárat, és további bővítésekben is gondolkodik. A városban ipari parkot is terveznek, Hatvanban pedig a nemrég átadott Lipóti Pékség már a munkaerő-toborzásnál tart. Minden településen megvannak a „favorit” fejlesztések. Például Rózsaszentmártonban hamarosan elkezdődik a pincesorhoz vezető szakasz felújítása, Nagykökényesen rendbe tették a kúriát, s megemlítette a tarnamérai és a hevesi strand ügyét is. 

– Egy csapatban dolgozunk, én kezet nyújtok, az önkormányzatok vezetői pedig elfogadják. Nem mondom meg a polgármesternek, hogy mit kellene tenniük, hanem azt kérdezem tőlük, hogy miben tudnék segíteni. Soha nem elég, ha egy dolgot fejlesztünk, egyszerre több prioritást kell szem előtt tartani. Bölcsőde, óvoda, iskola, utak, közintézmények, munkahely, civil szervezetek – egy település így lesz egyre vonzóbb – mondta a politikus, aki fontosnak tartotta leszögezni azt is: az önkormányzatok pártállástól függetlenül sorra kaptak jelentős energiatámogatásokat intézményeik fenntartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában