Vizsgálat

2023.03.27. 18:56

Szennyvíz ömlött az Eger-patakba, dugulás okozta

Fehér víz ömlött a városi patakba egy játszótér mellett.

Sz. M. L.

Forrás: Beküldött fotó

Pénteken lakossági bejelentés érkezett, hogy kifehéredett az Eger-patak vize. Mint arról beszámoltunk, a patakba szennyezettnek tűnő víz ömlött a Hell Miksa utcai játszótér közelében. Ennek alapján a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az Eger-patakon bekövetkezett szennyezést a megvizsgálták, a területi vízügyi igazgatósággal, illetve Eger közbiztonsági referensével és a Heves Megyei Vízmű munkatársaival egyeztetve. 

– A vizsgálat alapján a Kodály Zoltán úton a szennyvíz-elvezetőben dugulás történt, a szennyezett víz átkerült a csapadékvíz-elvezető hálózatba, majd a patakba. Az Eger-patakban a szennyezés jelei a befolyásnál mutatkoztak, a patak többi részén rendellenes elváltozást nem tapasztaltak. A vízmű szakemberei a hiba elhárítását és a kárelhárítást azonnal megkezdték, az esemény kivizsgálása jelenleg is folyamatban van – tájékoztatta lapunkat a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában