Stílusos Vidéki Éttermiség

2023.03.21. 12:22

Szilvásváradi pisztrángot is készít az egri séf a tavaszváró Mini SVÉT-en

Finomabbnál-finomabb ételekre lehet számítani a tavaszváró eseményen, ahol az egri Macok séfje is fakanalat ragad majd.

F. V. E.

Macsinka János, a Macok tulajdonosa, egyben Gundel-díjas séfje is részt vesz az eseményen

Forrás: Rosinante Fogadó***/Facebook

A Dunakanyarban található Rosinante Fogadó lesz a tavaszváró Mini SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) helyszíne március 25-én. A SVÉT tagja az egri Macok Bisztró is. A fogadó közösségi oldalán adták hírül, hogy Macsinka János, a Macok tulajdonosa, egyben Gundel-díjas séfje is részt vesz az eseményen, s tányérján szerepel majd egyebek között szilvásváradi pisztráng, medvehagymával és tavaszi zöldségekkel, valamint vörösboros kakas is, mely mellé zellerkrémet tálal a séf. 

A SVÉT egyesülete a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával, magas szintű szakmai háttérrel, egy – a vidéki gasztronómia több területét – átfogó szervezet, mely tevékenységeivel a tagság közreműködésével, a rendezvényekkel, a képzéssel és oktatással, hazai termelők és magyar alapanyagok bevonásával széles körben képes bemutatni és népszerűsíteni a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást, áll a honlapjukon található ismertetőben. A Macok Bisztró is bemutatkozik az oldalon. 

– Az alapanyagok kiválasztásánál megkerestük a környék legjobb kistermelőit, akik olyan elsőrendű nyersanyagokat biztosítanak, mint például a szilvásváradi pisztrángunk, vagy a bükki sajtkülönlegességeink, melyek az arculatunk részeivé váltak. Szeretjük a hagyományos, régi ízeket felidézni, de megjelenésben kicsit újragondolva tálalni – vallanak magukról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában