Különleges kikapcsolódás

2023.03.02. 10:48

Tél a tavaszban: a hétvégén rendezik a Sípályák Éjszakáját Mátraszentistvánban

Szombaton este kilencig lehet siklani a frissen gyártott havon.

Sz. Sz. I.

Mátraszentistvánban napközben is várják a sísport szerelmeseit

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Március 4-én, két év szünet után, újra megrendezik a Sípályák Éjszakája Mátraszentistvánban, közölte portálunkkal Erbeszkorn Tamás, a sípark szóvivője. Tájékoztatása szerint a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg az esti eseményt egyszerre a Mátrában, Eplényben és a Normafán.

– Eddig mindig Valentin-napon, azaz a szerelmesek napján, február 14-én rendeztük meg az éjszakai programot. Idén azonban az időjárás megviccelte a síelőket is, így az előttünk álló hétvégére tolódott a hazánkban igazán különleges esemény. Az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelést, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását – részletezte Erbeszkorn Tamás.

A szóvivő azt is elmondta, hogy Mátraszentistvánban napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit. A sípark szombaton 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket. A meteorológiai előrejelzés szerint az időjárás várhatóan optimális lesz az eseményhez, tette hozzá Erbeszkorn Tamás.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában