Hogy lesz ez?

2023.03.31. 15:39

Úgy tűnik, szombattól nem lesz, aki az egri temetőket gondozza

A városgondozás új szerződéséből néhány dolog kikerült, néhány pedig be.

Sz. M. L.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Változás a közszolgáltatást érintő területeken – ezzel a címmel tett ki közleményt a Városgondozás Eger Kft. hivatalos közösségi oldalára. A tegnapi közgyűlésen egyhangúlag, 18 igennel elfogadott közszolgáltatási szerződés szerint ugyanis már nem a Városgondozás Eger Kft. végzi a temetőüzemeltetést a Lajosvárosi, Grőber és Hősök temetőben. Nem hozzájuk tartozik továbbá az egyedi világítás, díszkivilágítás, s ezek karbantartása. 

– Érdeklődni az új üzemeltetővel illetve karbantartóval kapcsolatosan Eger Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési szakirodájánál lehet. Tájékoztatjuk továbbá eddigi és leendő ügyfeleinket, partnereinket, hogy az Építési-Bontási Hulladékfeldolgozó Telep (INERT) üzemeltetését 2023.04.01.-től az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ( 3300 Eger, Homok utca 26.) látja el. A változás miatt az esetlegesen előforduló nehézségekért, panaszokért és kellemetlenségekért előre is megértésüket és türelmüket kérjük az új üzemeltetők nevében is – írta a közleményben Juhász Géza, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője. Arról, hogy holnaptól ki látja el a fent említett feladatokat, az önkormányzatot kérdeztük. Amint választ kapunk, beszámolunk róla.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk azért vettek el feladatokat, mert számos kritika érte a cég munkavégzését. Szemetes a város, nyaranta lassan ment a fűvágás, elégedetlenek voltak a lakosok és a képviselők is. 

Juhász Géza portálunk kérdésére tavaly elmondta, évről-évre kevesebb pénzből gazdálkodik a városgondozás, miközben az üzemanyag és minden más ára növekszik, ahogy a bérköltségek is. Így pedig nehézkes a munkavégzés, tavaly előtt év végén leépítés is volt a cégnél anyagi okokból.

A városgondozás idei keretei
Forrás: eger.hu 

A szerződés szerint egyébként köztisztaságra nemhogy több, talán kevesebb pénz jut idén mint tavaly, ugyanis még negyedévente 76 millió forintot kaptak erre, ami idén már csak 73,5 millió forint. Igaz, az egyik új feladatukra, az illegális hulladék elszállításra kaptak 10 millió forintot még. Úgy tudjuk, a legutóbbi szalai hulladékelszállítás eleve többe került mint 6 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában