Tudj meg többet a művészetekről!

2023.03.27. 16:30

Új előadássorozatot indít az egri egyetem és a könyvtár a kortárs művészetekről

Kortárs képzőművészetről – közérthetően címmel az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet Vizuális Nevelés és Művészetelméleti Tanszékének szabadegyetemi előadássorozata indul a Bródy Sándor Könyvtárban

F. V. E.

A Bródy Sándor könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 – A Bródy Sándor Könyvtár évtizedek óta szakmailag tartalmas kapcsolatot ápol az egri egyetem több tanszékével. Ez a gyümölcsöző munka folytatódik egy újabb előadássorozattal. AZ EKKE-vel közös szabadegyetemi előadássorozatot indítunk, melynek célja a kortárs képzőművészet népszerűsítése, megismertetése, közérthetővé tétele. Az előadók az EKKE tapasztalt előadói és kutatói, akik saját kutatási területükről olyan témákat választottak, melyek széles körben tarthatnak érdeklődésre számot – tájékoztatta portálunkat Szécsényi Orsolya könyvtáros, aki hozzátette, a vetített képekkel kísért tudományos ismeretterjesztő előadások betekintést engednek a kortárs művészet, képzőművészet aktuális kérdéseibe, és nem mellesleg a tanszéken oktatók munkájába.

Az első előadás március 28-án kedden 16 óra 30-tól lesz a könyvtárban, és dr. Boros Lili művészettörténész, egyetemi docens tartja, A színfalak mögött - Hogyan készül egy kiállítás? címmel. 

Április 18-án szintén délután fél 5-kor dr. habil Zuh Deodáth filozófiatörténész, egyetemi docens beszél majd a képzőművészeti látásmódról az építészetre vonatkozóan, május 11-én pedig dr. Orosz Csaba képzőművész, egyetemi docens Aktivitásra építő kreatív gyakorlatok a vizuális nevelésben címmel tart előadást. 

Egervári Júlia képzőművész, tanársegédet május 30-án hallgathatják meg az érdeklődők, a témája a környezettudatosság a kortárs művészetben és a vizuális nevelésben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában