Játszótér

2023.03.21. 10:35

Új játszóteret avattak Pétervásárán

Pétervásárán a gyermekek legnagyobb örömére a napokban felavatták a város új játszóterét. Sok család látogatott el a megnyitóra.

B. k.

A gyerekek birtokba vették az új játszóteret

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Szombaton délelőtt nagy érdeklődés mellett adták át Pétervásárán a város központjában megépült új játszóteret. Mint azt Eged István polgármestertől megtudtuk, a 16 millió forintos beruházás a Magyar Falu Program keretein belül nyert 6 millió forintnyi pályázati összegből, s a Pétervására Város Fejlődéséért Közalapítványtól kapott 2 millió forintos támogatásból és további 8 millió forintos önkormányzati önerőből valósult meg.

A régi játszótér helyén egy új közösségi teret alakítottak ki, melynek alapterülete több, mint  száz négyzetméterrel bővült, ahová a legújabb szabványoknak és biztonsági előírásoknak megfelelő játékokat helyeztek el. Hatvan négyzetméternyi gumiszőnyeget is leterítettek a gyermekek biztonsága érdekében. 

A megnyitóra az önkormányzat meghívta a kisgyermekes családokat, és sokan éltek a lehetőséggel. A tavaszi napsütésben üdítőt, ropogtatni valót és egy kis édességet is kínáltak a résztvevőknek, akik egy kis zenei háttér kíséretében vehették birtokukba a létesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában