Ismeretbővítés

2023.03.30. 12:36

Változatos programokkal készültek a Neumann-napokra, nagykövetek is ellátogattak az egri iskolába + fotók

Hosszú évek óta minden tavasszal megrendezik a Neumann-napokat Egerben, idén sem volt másképp. A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumban változatosan összeállított eseményeket szerveztek.

F. V. E.

A Harlekin Bábszínház előadása a Neumann-napokon

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Idén egy héten át tartanak a programjaik, hétfőtől péntekig változatosan összeállított eseményeken vehetnek részt a diákok, harmincnál is több előadással, kirándulásokkal teszik színesebbé a tavasz kezdeti időszakát. 

–  Ilyenkor tudományos és művészeti előadásokat szervezünk a tanulóinknak, nem szorosan a tananyaghoz kapcsolódóan. A legújabb kutatások és ismeretek átadására hívunk meg szakértő előadókat. Igyekszünk széles skálán kielégíteni a diákjaink érdeklődését. Szerveztünk például kirándulásokat a fővárosba, ahol egyebek között a Terror Házába, múzeumokba látogathattak el, emellett színházi és tudományos előadások színesítik a programokat – mondta el portálunknak Simkóné Kis Ágnes, a Neumann-napok szervezője, aki a további részletekről is beszélt. 

Fontosnak tartják például, hogy a diákok tisztában legyenek a kiberbiztonsággal, hiszen ez az ő védelmüket is szolgálja, ezért ilyen ismeretekkel is bővíthetik tudásokat a Neumann-napok alkalmával. Gyógyszerkutatásról is szó esett, valamint természetvédelemmel, egészségüggyel kapcsolatban is lehetőség nyílt a tudás bővítésére. Elsajátíthatták például az újraélesztés technikáját a tanulók, de olyan izgalmas témák is előkerültek, mint a Star Wars és egyéb hollywoodi filmek technikai hátterei, szerkesztési munkálatai. 

– Az Európai Unióról is hallgathattak meg előadást, ez a téma a tananyaghoz is kapcsolódik. A budapesti Goethe Intézet munkatársai a német nyelvi foglalkozásokat tették színesebbé, emellett voltak moziban a gyerekek, a Harlekin Bábszínház pedig interaktív előadást tartott a tanulók bevonásával – jegyezte meg a szervező. 

Libanon nagykövete, őexellenciája Joanna Azzi, és Norvégia nagykövete, őexellenciája Trine Skymoen is látogatást tettek a Neumannban. A két magas rangú diplomatát Herczeg Ágnes nemzetközileg is elismert borszakértő kísérte el egykori középiskolájába.

A nagykövetek azért érkeztek az iskolánkba, hogy megismerjék a mai magyar tizenévesek gondolkodásmódját, terveit és vágyait, s hogy segítsék a különböző kultúrák megismerését, megértését és elfogadását. A másfél órás angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés során a vendégek arra is ösztönözték a diákokat, hogy merjenek komoly célokat kitűzni önmaguk elé, mert nyitottsággal és tudatos, komoly munkával el tudják érni vágyaikat – ismertette Simkóné Kis Ágnes.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában