Főzés

2023.03.16. 09:30

Vasárnapi ebédet készítettek együtt a menekültekkel a Kis Bocs szihalmi önkéntesei

Több programmal is kedveskedtek a menekült gyerekeknek.

M. H.

Ételosztással segítettek

Forrás: Pont Önkéntes Kis Bocs / Facebook

A Kis Bocs Baba-Mama Egyesület már többször segített az ukrán menekülteknek, akik a szomszédunkban dúló háború elől jöttek országunkba, szűkebb hazánkba. Az egylet laptopokat is osztott már, a múlt vasárnap pedig kétféle ukrán ételt tanultak meg. A napokban viszont az egyesület tagjai tanítottak nekik recepteket. Vigné Zele Krisztina leendő cukrász iránymutatásával egy isteni finom csokoládé tortát készítettek, párizsi krémmel – osztották meg közösségi oldalukon. Krisztina tanított hasznos praktikákat, díszítőformákat. A tortakészítéssel párhuzamosan egy egyszerű ételt is bemutattak, ami egy barna mártásos csirkemell volt, rizzsel. Gyerekek és felnőttek jóízűen fogyasztották az ebédet.

A gasztrónómiai kaland mellett kétféle kisérőprogrammal is kedveskedtek a gyerekeknek. Barnáné Úri Katiéktól megtudhatták mi is az a pergetés és lehetőség volt különböző mézek kóstolására is. Sipos Istvánhoz is el lehetett sétálni, aki bemutatta a gyerekeknek a lovak világát. A bátrabbak lóhátra is pattanhattak és élvezhették a csodás élményt. István saját készítésű pizzával is meglepte az érdeklődőket, akik elmondták milyen fantasztikus program volt ez is. Egy újabb tartalmas kultúrák találkozása volt, ahol sok jó szándékú ember segített megmutatni világunk egy újabb kis szeletét.

Az esemény A háború elől menekülők társadalmi beilleszkedésének támogatása Északkelet-Magyarországon című projekt keretében valósult meg, amely a Kárpátok Alapítvány és a Kis Bocs Baba Mama Közhasznú Egyesület szoros együttműködésében valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában